De Mos ziet wie er in play-off 1 gaat zitten: "Gent niet, Standard en Antwerp zijn al zeker"

De Mos ziet wie er in play-off 1 gaat zitten: "Gent niet, Standard en Antwerp zijn al zeker"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De play-offs naderen... Nog drie matchen en we weten hoe de verdeling in elkaar zit. Ze zijn eigenlijk nog met zeven voor voor de zes plaatsen in de hoogste play-offs. Aad de Mos voorspelt wie er gaat afvallen.

De bekerfinale - die dit seizoen midden in de play-offs valt - is volgens de Nederlandse analist het heikel punt voor Gent. "AA Gent is voor mij al geplaatst voor Europees voetbal. Ze gaan de beker winnen en mentaal zijn ze daar al mee bezig. Dat zit tussen de oortjes en het gaat hen play-off 1 kosten. De thuisnederlaag tegen Moeskroen gaat straks doorwegen", vertelt hij in HLN.

De top zes ligt dus op dit moment vast voor hem. "Anderlecht gaat het net halen en dan in de play-offs wel nog wat opklimmen. Ze gaan niet op de zesde plaats eindigen. STVV zit in de juiste mood. Tactisch zit het daar goed in mekaar, zeker thuis op hun kunstgras gaan ze nog punten pakken. Ik zie ze niet in staat om nog veel op te klimmen, maar ze kunnen wel een paar keer toeslaan als reuzendoder."

Standard is te wisselvallig om mee te spelen voor de titel

"Antwerp heeft de flow weer te pakken. Daar zie je een vaste formatie terug en ze spelen met de week weer beter. Zij gaan het ook halen. In de play-offs kunnen ze het iedereen lastig maken en hun trainer is een tactisch brein. Samen met Standard zijn ze eigenlijk al zeker van de top zes. Alleen zijn de Rouches nét wat te wisselvallig om ook echt voor de titel mee te doen. Dat wordt een tweestrijd tussen Genk en Club Brugge."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties