Datum: 09/03/2019 20:30
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Promotion Play-offs - Finale (H)
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Eerste finalematch tussen Beerschot Wilrijk en KV Mechelen levert intense strijd maar geen winnaar op
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst en Dirk Pieters vanuit Antwerpen

Beerschot Wilrijk en KV Mechelen komen niet tot scoren in eerste finaleduel

De eerste finalewedstrijd tussen Beerschot Wilrijk en KV Mechelen is geëindigd op een scoreloos gelijkspel. Beide ploegen hadden vooral voor rust enkele kansen om te scoren, maar de rode kaart op het uur van Jan Van den Bergh was nefast voor een matige tweede helft.

In de eerste van twee finalematchen hadden de bezoekers de zenuwen in de openingsfase duidelijk beter onder controle. Na amper 5 minuten kreeg Van Damme al een uitstekende kans om de score te openen, maar zijn kopbal ging rakelings naast.

Mechelen met de beste start

Beerschot, met Maes na zijn schorsing opnieuw in de ploeg, moest het spel ondergaan en kwam enkele keren goed weg. Van den Bergh stond echter op de juiste plek om het gevaar van de voet van Schoofs op te ruimen.

De bezoekers prikten enkele keren via de rechterflank van Vanzeir en Dom, maar Verrips werd nooit op de proef gesteld. De Mannekes hadden veel balbezit, maar mochten vooral blij zijn dat het na een halfuur spelen nog steeds 0-0 stond.

Vanhamel kon een voorzet niet klemmen, Engvall trapte de opgelegde kans voorlangs. Al kregen Vrancken en co wel een zware opdoffer te verwerken toen een geblesseerde De Camargo nog voor de rust naar de kleedkamers moest.

Verrips met wereldredding

Dat beide ploegen na een felle strijd met 0-0 gingen rusten, was echter aan Verrips te danken. In de slotminuten van de eerste helft kwam Beerschot Wilrijk toch opzetten, met twee goede kansen tot gevolg. Eerst hield Verrips De Mets met een wereldsave van de openingstreffer, daarna zweefde hij een prima trap van Hoffer uit de bovenhoek.

Thuisploeg met tien

Kaya zorgde met een goed gekrulde vrije trap voor het eerste gevaar na rust. Nog voor het uur zag het er helemaal niet goed uit voor de thuisploeg. Scheidsrechter Lambrecht kende geen genade met Van den Bergh, die op vijf minuten tijd twee gele kaarten pakte en vroegtijdig moest gaan douchen.

Een streep door de rekening van de Mannekes, want de rots in de paars-witte branding miste zo ook al zeker de terugmatch in het AFAS-stadion.

Mechelen wilde de numerieke meerderheid uitbuiten, maar maakte amper aanspraak op een doelpunt. Die keer dat Storm een zee van ruimte kreeg en alleen voor Vanhamel opdook, aarzelde de vleugelaanvaller te lang.

Verder gaf een tienkoppig Beerschot Wilrijk nauwelijks kansen weg in een slotfase waarin de nul houden belangrijker was dan winnen. Het bleef dan ook 0-0. Volgende zaterdag valt de beslissing in Mechelen.