? Bourdin krijgt de loodzware taak om Van den Bergh te vervangen maar kan de nodige adelbrieven voorleggen: kapitein van Rabiot bij PSG, ...
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 9 reacties

Pierre Bourdin wordt zaterdag de vervanger van Jan Van den Bergh in KV Mechelen - Beerschot Wilrijk

? Bourdin krijgt de loodzware taak om Van den Bergh te vervangen maar kan de nodige adelbrieven voorleggen: kapitein van Rabiot bij PSG, ...

De 25-jarige Pierre Bourdin is de vaste depanneur centraal achterin bij de 'Mannekes'. Zaterdag in het beslissende duel van de promotiefinale zal hij op die positie de geschorste Jan Van den Bergh vervangen.

Bourdin is eigenlijk al gedurende heel het seizoen tweede keus in de verdediging van Beerschot Wilrijk. Enkel in de eerste duels vormde hij een vaste tandem met Prychynenko. Toen werd hij uit de ploeg gezet voor Jan Van den Bergh en die gaf zijn plaatsje niet meer af. Bij afwezigheid van hem of van rechtsback Dom wordt er wel meteen teruggegrepen naar de Franse verdediger.

Voor iemand van 25 jaar heeft Bourdin toch al de nodige ervaring. Hij doorliep de jeugdreeksen bij PSG en daar was hij aanvoerder in de lichting van Rabiot, Kimpembe en doelman Aréola. Bovendien werd hij ook in bijna elke leeftijdscategorie van de Franse nationale ploeg geselecteerd. Behalve de hoofdmacht natuurlijk.

Op 20-jarige leeftijd besloot de verdediger dat het tijd was om ergens in de eerste ploeg ervaring op te doen en hij koos voor Cercle Brugge. In zijn eerste jaar bij de Vereniging (2014/15) was hij basisspeler en kon hij zijn nieuwe werkgever niet behoeden voor degradatie. In tweede klasse was hij af en toe aanvoerder.

Hij speelde in totaal 100 matchen voor Cercle en verkaste in 2017 naar het Lisp. Daar kende hij de nodige pech, want de club hield op te bestaan. De volgende zomer kon Beerschot Wilrijk hem transfervrij inlijven. Zaterdag kan hij geschiedenis schrijven door de club naar het hoogste niveau te laten promoveren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties