Union is de revelatie van play-off 2, maar wie zijn nu de sterkhouders?
Nils Wens
| 10 reacties

We overlopen enkele sterkhouders van Union

Union is de revelatie van play-off 2, maar wie zijn nu de sterkhouders?
Foto: © photonews

Union is aan een heel knappe reeks bezig in play-off 2. Ze staan aan de leiding met het maximum van de punten. Het voorbije weekend moest KV Kortrijk, rechtstreekse concurrent voor de eerste plaats, eraan geloven. We overlopen met jullie enkele sterkhouders van de club.

Laat ons beginnen met de Sloveense trainer Luka Elsner. Hij is de man die van deze selectie een echte ploeg heeft gemaakt. Hij is met zijn 36 jaar nog heel jong als trainer, maar heeft dus ook een heel beloftevolle toekomst. Toch is nog vrij onbekend met het grote publiek. 

Hij kwam de voorbije zomer aan bij Union en hij maakte meteen grote indruk bij de spelers. Thibault Peyre, ex-speler van Union en nu aan de slag bij KV Mechelen, gaf eerder al aan dat Elsner altijd de juiste woorden vindt om de groep te motiveren. Ook bij de fans ligt de trainer, dankzij het aanvallend voetbal dat hij brengt met Union, in de bovenste schuif. Volgens enkele geruchten zou Elsner in de belangstelling staan van Charlero om daar de fakkel van Mazzu over te nemen.

Selemani

De revelatie van Union in play-off 2 is ongetwijfeld Faïz Selemani. De Kameroener zit in vier wedstrijden al aan zes doelpunten. Drie daarvan maakte hij tegen Waasland-Beveren. Hij zorgde ook voor de beslissende 0-1 van het voorbije weekend tegen KV Kortrijk.

Selemani is een flankaanvaller die begonnen is bij de jeugdacademie van Olympique Marseille, maar daarna vertrok naar het bescheiden Consolat Marseille. Een ploeg uit één van de lagere reeksen van Frankrijk. 

Daar deed hij het heel goed en dwong hij een transfer naar de tweede klasse af. Bij Chamois Niortais speelde hij uiteindelijk één seizoen om dan zijn kans te wagen bij Lorient in de Ligue 1. Daar werd hij veel uitgeleend en heeft hij nooit echt een kans gekregen. De 25-jarige flankaanvaller maakte deze zomer de overstap naar Union. Een zet die het bestuur zich niet zal beklagen.

Niakaté

Uiteraard zijn er nog enkele goede voetballers bij Union zoals Kis, Tau, en Gérard, maar een speler die we u niet willen onthouden is Youssouf Niakaté. De spits kwam enkele maanden geleden uit het niks in de schijnwerpers door in de beker van België drie keer te scoren op het veld van Anderlecht.

Sindsdien staat de spits in de belangstelling van enkele ploegen uit Eerste Klasse. En die belangstelling zal niet snel verdwijnen, want ook hij doet het in play-off 2 uitstekend. Met vier doelpunten in vier wedstrijden is hij, samen met Selemani, een sterkhouder in play-off 2. 

De selectie bij elkaar houden zal moeilijk zijn Union, aangezien er al stevig getrokken wordt aan enkele mouwen. Toch staat het vast dat ze volgend seizoen een te duchten tegenstander zullen zijn voor de ploegen in 1B. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties