Moet Gent zich zorgen beginnen maken met het oog op de bekerfinale?

Redactie
| 1 reacties
Moet Gent zich zorgen beginnen maken met het oog op de bekerfinale?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent speelt dit seizoen geen rol van betekenis in play-off 1. Na vijf wedstrijden hebben ze nog maar één punt verzameld.

Hoewel de Buffalo's met grote ambities aan play-off 1 waren begonnen, is de 'eliteronde' uitgedraaid op een grote ontgoocheling. Halverwege hebben ze nog niet één keer gewonnen en al vier keer verloren. Moeten de Gentenaren zich zorgen maken, enkele dagen voor de bekerfinale tegen KV Mechelen? 

Tegen Standard en Genk lieten de Gentenaars nog goede dingen zien, maar de laatste wedstrijden leek het allemaal op niet al te veel. Volgens coach Jess Thorup ligt het probleem binnen zijn team vooral bij de afwerking. 

Gent wist al drie keer niet te scoren in deze play-offs, hoewel ze voldoende kansen creëerden. Samen met Anderlecht hebben ze dan ook de zwakste aanval van de zes teams. 

Bovendien heeft Gent ook een zware kalender, in tegenstelling tot de tegenstander in de finale. KV Mechelen speelde zijn laatste officiële wedstrijd op zestien maart tegen Beerschot Wilrijk. Daardoor konden zij voldoende rusten en zich voorbereiden op de finale. 

Gent moet zich dus alleszins herpakken voor deze finale. Als Gent de finale verliest, voetbalt het volgend seizoen  niet op het Europese toneel. 

Langs de andere kant verloopt de voorbereiding van KV Mechelen natuurlijk ook niet optimaal door alle extra-sportieve zaken. Maar dat is dan weer een ander verhaal. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties