Pro League grijpt in na kritiek en verandert opnieuw de datum van de Bekerfinale

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 16 reacties
Pro League grijpt in na kritiek en verandert opnieuw de datum van de Bekerfinale
Foto: © photonews

De datum van de finale van de Beker van België is tot op heden een heikel punt geweest. De Pro League heeft nu ingegrepen en binnen twee jaar zal de finale definitief verschoven worden tot na de play-offs.

Dit jaar werd de bekerfinale uitzonderlijk op 1 mei gespeeld en dat pakte niet zo goed uit. KV Mechelen won de promotiefinale van Beerschot Wilrijk midden maart en moest dan nog zes weken op de bekerfinale wachten, zonder competitieve matchen in die periode.

De voorgaande jaren werd de bekerfinale voor de play-offs gespeeld en ook dat leidde tot bizarre situaties. Zulte Waregem had de Croky Cup gewonnen en nam ook deel aan play-off 1. Daarin konden ze best niet tweede worden, want dan werd het Europese ticket plots minder interessant.

Na de play-offs

En ook vorig jaar nog was er kritiek. Standard kroonde zich voor het begin van PO 1 tot bekerwinnaar en kon zo zonder druk aan de eindronde beginnen. Wat volgde was een spectaculaire inhaalrace die uiteindelijk op de tweede plaats strandde.

Daarom heeft de Pro League ingegrepen. Volgend seizoen zal de bekerfinale nog betwist worden voor de start van de play-offs en in het seizoen 2020-21 zal dat pas na PO 1 gebeuren. De Pro League heeft dit nieuws vandaag bevestigd aan persagentschap Belga.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties