Datum: 26/05/2019 14:30
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Europa League Play-offs - Finale
Stadion: Bosuil
Antwerp gaat Europa in na desastreuze start en de snelste goal ooit in de Belgische competitie
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit het Bosuilstadion
| 0 reacties

Antwerp herpakt zich na slechte start tegen Charleroi en kwalificeert zich voor Europees voetbal

Antwerp gaat Europa in na desastreuze start en de snelste goal ooit in de Belgische competitie

Charleroi leek op weg om het laatste Europese ticket te veroveren op de Bosuil, maar Antwerp knokte knap terug na een snelle dubbele achterstand. Osimhen scoorde overigens het snelste doelpunt in de historie van de JPL. Mbokani heerste in wat mogelijk zijn laatste match voor Antwerp kon zijn.

Antwerp en Charleroi konden de voetbalkijker een aangenaam slot van de competitie schenken en daar zijn ze zeker in geslaagd. Mazzu koos voor dezelfde elf die Kortrijk hadden geklopt en Bölöni kon niet rekenen op de geblesseerde Opare. De Roemeen zette Seck op de rechtsback.

En die zag met lede ogen toe hoe Baby en Van Damme al na 3 seconden in de fout gingen. Osimhen profiteerde en de snelste goal in de historie van de Belgische competitie was een feit. Wij vroegen spektakel, wel, we kregen het!

De thuisploeg was aangeslagen en gaf een vrijschop weg op het halve maantje. Bruno veinsde een schot en legde af voor Dessoleil. De centrale verdediger knalde de 0-2 in de verste hoek. Antwerp was eindelijk wakker geschoten.

De Charleroi-defensie kreeg een voorzet maar niet weg, waarna Mbokani een zwak schot van Arslanagic kon controleren. De Congolese spits twijfelde niet en ramde de bal in het dak van het doel. Het was de aanzet van vijf rampzalige minuten voor de bezoekers. Zajkov trapte naast de bal en trok aan de noodrem… of beter aan Lamkel Zé. Rood en penalty! Refaelov klaarde de klus.

Antwerp wou doorduwen, maar een derde maken voor de rust lukte niet. De openingsfase van de tweede periode was lang niet zo spectaculair als die van de eerste. De eerste mogelijkheid kwam er pas na een kwartier, maar deze keer kon Osimhen geklungel in de defensie niet afstraffen. Bolat voorkwam de 2-3.

Aan de overkant was het wel prijs. Eerst trapte Refaelov nog op de lat, maar daarna troefde Lamkel Zé zijn tegenstrever af en bediende Mbokani. De Congolese killer liftte de bal vervolgens enig mooi en vanuit een scherpe hoek over Riou. Charleroi moest komen, maar het was veeleer de 4-2 die in de lucht hing.

Mbokani zag zijn hattrick nog uiteenspatten op de deklat, maar daar maalde hij niet om. Ondanks een bijzonder slechte start en de snelste goal in de historie van de Jupiler Pro League heeft Antwerp toch het laatste Europese ticket in de wacht gesleept. KAA Gent is nu de gelukkige als de Europese licentie van KV Mechelen wordt afgenomen.

Opstellingen

Antwerp Antwerp

  Speler G Beoordeel
Bolat Sinan 90' -
Seck Abdoulaye 90' -
Arslanagic Dino A 90' -
Van Damme Jelle   90' -
Juklerød Simen 90' -
Haroun Faris 90' -
Govea Omar 90' -
Refaelov Lior 90' -
Baby Amara 62' -
Mbokani Dieumerci ⚽ ⚽ 90' -
Lamkel Ze Didier A   90' -
  Bank G Beoordeel
Rodrigues Ivo 28' -
Batubinsika Dylan -  
Matheus -  
Hairemans Geoffrey -  
Teunckens Jens -  
Bolingi Jonathan -  
Simao David Martins -  

Charleroi Charleroi

  Speler G Beoordeel
Riou Rémy 90' -
Marinos Stergos   90' -
Angella Gabrielle   90' -
Dessoleil Dorian 90' -
Zajkov Gjoko   21' -
Fortuna Nurio   90' -
Ilaimaharitra Marco 90' -
Hendrickx Gaëtan 79' -
Morioka Ryota 74' -
Osimhen Victor James 90' -
Bruno Massimo A 87' -
  Bank G Beoordeel
Niane Adama 16' -
Henen David 11' -
Delfi Younes 3'  
Willems Steeven -  
Busi Maxime -  
Penneteau Nicolas -  
Perbet Jérémy -  
Martos Francisco Javier -  
Baume Valentin -  
Wildemeersch Thomas -  
Herbeleef Antwerp - Charleroi

Vooraf

Play-off 2

 Europa League Play-offs - Finale