KV Mechelen heeft er nog vertrouwen in: "Als we een eerlijk proces krijgen"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 42 reacties
KV Mechelen heeft er nog vertrouwen in: "Als we een eerlijk proces krijgen"

KV Mechelen wacht voorlopig degradatie naar 1B, geen Europees voetbal, geen Croky Cup en een puntenaftrek in 1B. Tenzij het BAS er nog anders zou over beslissen. Voorlopig ging Malinwa nog niet in beroep, maar dat zal normaal gezien wel gebeuren.

KV Mechelen heeft zeven dagen de tijd om in beroep te gaan, maar deed dat voorlopig niet. Toch is de kans zeer groot dat Malinwa dat wel nog zal doen, omdat het heel wat argumenten meent te hebben gevonden om te mogen hopen op een goede afloop. 

Advocaat Joost Everaert liet zich bij Sporza uit over de zaak: "Tegen het eind van de week zullen we het zeker weten. Het is een belangrijke beslissing. Zoals de kaarten liggen, zijn de kansen op beroep wel hoog te noemen."

Veel kans dat we in beroep gaan

Er zijn heel wat elementen waar Malinwa zich niet kan in vinden: "We zijn niet akkoord met de toerekening aan de club. Steemans en Somers die de touwtjes strikt in handen hadden? Wanneer men naar de feiten kijkt en hoe de club functioneert, is dat niet correct. Daarop willen we zeker reageren."

Eerlijk proces

Verder zijn er ook enkele procedure-argumenten: "Iedereen verwees naar het recht om de telefoontaps te beluisteren, door het Hof van Cassatie erkend. Soms is wat er niet te lezen staat belangrijker dan wat er wel te lezen staat. Daarover gaat het bijvoorbeeld niet in het oordeel van de Geschillencommissie Hoger Beroep. Net als de vraag of degradatie wel nog mogelijk is volgens de reglementen van de KBVB."

Everaert heeft dan ook nog goede hoop namens Malinwa: "De kans op slagen? Ik vind onze argumenten sterk, al ben ik al lang genoeg advocaat om mij niet over slaagkansen uit te drukken. Op basis van de sterkte van onze argumenten - zowel ten gronde als qua procedures - heb ik vertrouwen in, als we een eerlijk proces krijgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties