Kagé nekte Anderlecht, maar gelooft wel in het project van zijn ex-club
Florent Malice
Florent Malice en Clint Vens vanuit Kortrijk
| 12 reacties

Hervé Kagé won met Kortrijk tegen Anderlecht, de club waar hij gevormd werd

Kagé nekte Anderlecht, maar gelooft wel in het project van zijn ex-club

Hervé Kagé toonde zaterdagavond geen medelijden voor de club waar hij gevormd werd en bracht Kortrijk voor de eerste keer in de match op voorsprong. Na de partij gaf hij aan dat hij wel gelooft in het project van Anderlecht.

Hervé Kagé begon op de bank tegen Anderlecht en bracht meer leven in de partij na zijn invalbeurt. Zijn 2-1 vlak na de gelijkmaker van Mboyo was een mentale tik voor paars-wit, dat in de eerste helft opnieuw indruk maakte.

"We wisten dat het moeilijk ging zijn, want ze spelen de bal erg goed rond. De consignes voor de tweede helft: passlijnen afsnijden", legde Hervé Kagé uit na de match. "We putten vertrouwen uit ons eerste doelpunt en daarna zijn we blijven pressen. Wanneer we met die intensiteit spelen, dan kunnen we van iedereen winnen.

Het mooiste voetbal van België? 

Kagé was extra geprikkeld tijdens de match. "Anderlecht is de club waar ik gevormd werd. Voor mij is het de beste club van België." Beste club van België? Niet wat betreft resultaten. 

"Ze hebben het inderdaad moeilijk op dit moment. Ze proberen iets op poten te zetten en dat zal tijd kosten. Ze worstelen met het scoren. Wanneer dat begint te lukken, dan kunnen ze slagen in hun opzet" analyseerde Kagé zijn ex-club.

"Maar in mijn ogen brengen ze wel het mooiste voetbal. En om Nasri, Kompany en Chadli in België te zien, dat is een pluspunt. Zoiets moeten we aanmoedigen", besloot de maker van de 2-1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties