Waasland-Beveren kan ook tegen Moeskroen geen eerste driepunter pakken
Simon Wauters
| 3 reacties

Waasland-Beveren - Moeskroen eindigde op 1-1

Waasland-Beveren en Moeskroen hebben zaterdagavond 1-1 gelijkgespeeld. García bracht de bezoekers op voorsprong, Schryvers maakte twintig minuten voor tijd gelijk.

Hoewel het spel goed op en neer ging in de openingsfase, was het lang wachten op grote kansen. Jubitana en Bakic waren lang de auteur van de enige kans van hun team.

Diezelfde Bakic moest na een half uur naar de kant. Hij kwam slecht neer, verdraaide zijn knie en staat wellicht een hele tijd aan de kant. Antonov kwam hem vervangen en verstuurde twee minuten later een prima voorzet. Serrano kopte de bal tegen de touwen. 0-1.

De thuisploeg was van slag en stopte met voetballen. Voor de rust kwam er geen reactie meer. 0-1 was de stand halverwege.

Na een kansarm eerste kwartier van de tweede helft, beging De Medina een domme overtreding net buiten de zestien. De vrije trap leek een doelpunt op te leveren voor de thuisploeg, maar de VAR kwam tussenbeide. Na een lange ondebreking werd het doelpunt afgekeurd voor buitenspel.

Twintig minuten voor tijd lukte Waasland-Beveren toch de gelijkmaker. Badibanga stuurde Foulon diep, die gooide de bal knap in de zestien en Schrijvers werkte af. 1-1.

Linksachter Foulon was over de volledige negentig minuten de meest bedrijvige speler van Waasland-Beveren en zag dat dus beloond met een assist.

Waasland-Beveren had bloed geroken en stoomde door, maar scoren lukte niet meer. De Waaslanders schieten weinig op met dit puntje. Moeskroen komt voorlopig naast Standard op kop, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld.