Top&Flop Didier Lamkel Zé, Standard, Genkse fans vs Club Brugge, project-Kompany en de VAR

Didier Lamkel Zé, Standard, Genkse fans vs Club Brugge, project-Kompany en de VAR
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook in het seizoen 2019 - 2020 staan we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden en in ons kantoor. En dus mag u zoals elke week opnieuw een nabeschouwing verwachten met toppers én floppers.

TOP

Fiere leider

Standard de Liège staat ook na acht speeldagen nog steeds op kop in het klassement. Tegen KAS Eupen had het aan een goed halfuur eigenlijk al genoeg om de drie punten naar zich toe te trekken.

De efficiëntie is steeds hoger aan het worden, steeds meer spelers beginnen bovendien te renderen. Als na de terugkeer van Vanheusden ook in de spits binnenkort nog enkele geblesseerde spelers terugkeren, is er voor de Rouches misschien nog heel wat mogelijk ...

Genkse fans blijven positief

KRC Genk pakte nog eens drie punten en mag daar ook zijn supporters voor danken. Die bleven na de mindere resultaten van de voorbije weken én de Europese pandoering enorm positief voor hun team.

Dat zorgde er mee voor dat de Limburgers alsnog voorbij Oostende raakten in een niet eens zo goede wedstrijd opnieuw van de Limburgers.

Didier Lamkel Zé

Het licht gaat soms uit, meer dan een keer per seizoen. Maar als zijn kop er naar staat, dan is Didier Lamkel Zé gewoon een prachtspeler.

Afgelopen weekend liet hij het nog eens zien wat hij allemaal in zijn mars heeft. Het leverde twee goals en drie punten op.

FLOP

Anderlecht

Van kwaad naar erger? Wie had gedacht dat Anderlecht het seizoen zou beginnen met een bijzonder matige 5 op 24?

Het wordt elke week tragischer en tragischer, de manier waarop Van Crombrugge in een schietkraam stond tegen Club Brugge was werkelijk ongezien. Davies & co blijven erin geloven en positief, maar het idee van het begin van het seizoen is ook steeds minder zichtbaar. Kwalijk.

Inefficiënt Club Brugge

Tegen een Anderlecht in zijn huidige vorm kom je er nog mee weg, maar wie uit 32 doelpogingen amper negen keer op het kader mikt en twee keer scoort? Die heeft een gebrek aan efficiëntie.

Club Brugge zal er moeten aan werken, wil het ook in de Champions League nog iets gaan uitrichten dit seizoen. Na de 0-0 tegen Galatasaray zal er toch ergens moeten gescoord worden om de derde plek te pakken.

VAR-gedoe

Een klassieker in het genre, week na week. De VAR deed er op diverse velden weer minuten en minuten over om tot beslissingen te komen.

Het duurt allemaal zo lang én er blijft veel voer voor discussie. Zeker wat er gebeurde in Waasland-Beveren tegen Moeskroen is ongezien bij het afgekeurde doelpunt ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties