🎥 Hoe zou het zijn met... Laurens De Bock: ooit groot talent, nu op zoek naar minuten

Dante Bellon
| 1 reacties
🎥 Hoe zou het zijn met... Laurens De Bock: ooit groot talent, nu op zoek naar minuten

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kent u hem nog? Ooit werd Laurens De Bock de stempel van grote belofte gegeven en versierde hij op erg jonge leeftijd een droomtransfer naar Club Brugge. Maar ondertussen is de 26-jarige verdediger enigszins op zoek naar minuten in de Engelse derde klasse.

De Bock kwam in 2009 als zestienjarige bij de eerste ploeg van Lokeren. Het was Georges Leekens die de jonge Oost-Vlaming van bij de beloften wegplukte. Zijn debuut maakte De Bock tijdens de play-offs in 2010 tegen Cercle Brugge. Hij speelde negentig minuten een in de wedstrijd die Lokeren met 5-3 won. Het jaar later kwam de doorbraak voor Bockie. Vanaf de winterstop werd hij een vaste waarde in het team van Peter Maes.

Toptransfer

De Bock werd bestempeld als een solide verdediger. Op zijn negentiende genoot hij interesse van onder andere Anderlecht en Club Brugge. Het waren de Bruggelingen die hem tijdens de winter in 2013 wegplukten voor een bedrag van 3,5 miljoen euro. In zijn beginperiode bij Club kon De Bock nu en dan minuten maken.

Het seizoen 2013-2014 begon De Bock als basisspeler onder Juan Carlos Garrido. Dat seizoen speelde hij 36 wedstrijden voor Blauw-Zwart. De Dendermondenaar ging niet meer uit de ploeg, maar kreeg af en toe kritiek op zijn iets te nonchalante manier van spelen. Ook zou een gewaagde dieptepass nooit bij zijn spel gehoord hebben. Tegelijkertijd was de verdediger wel zeker voor een beenharde tackle op het juiste moment.

Engeland

In januari 2018 verhuisde de toen 25-jarige naar Leeds uit de Engelse tweede divisie. Dat seizoen kende de verdediger vooral blessureleed aan de kuit waardoor hij weinig aan spelen toekwam. Lang duurde het Engelse avontuur niet voor De Bock want in de zomer van 2018 stond hij alweer in West-Vlaanderen. KV Oostende huurde hem voor een seizoen, maar ook daar zat hij geregeld niet bij de selectie door blessures. 

Dit seizoen wordt de Dendermondenaar uitgeleend aan Sunderland in de Engelse League One (derde divisie) waar hij ploegmaat is van Will Grigg. Daar kreeg hij twee basisplekken, maar viel hij opnieuw in een blessure met een scheur in het dijbeen. De Bock is bijna terug, maar kent nu ook concurrentie van Denver Hume die het volgens coach Parkinson het heel goed doet en waarschijnlijk zal blijven staan. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties