cluClub Brugge
kvkKV Kortrijk
Datum: 02/11/2019 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Jan Breydel
Het gaat als vanzelf voor Club Brugge: freewheelend naar zege tegen Kortrijk

Club Brugge won thuis van KV Kortrijk

Het gaat als vanzelf voor Club Brugge: freewheelend naar zege tegen Kortrijk
Foto: © photonews

Deze inleiding is al tijdens de rust geschreven. Zo zeker waren we dat Club de vroege 2-0 nooit meer uit handen ging geven. Blauw-zwart is ongenaakbaar, zeker als de tegenstander hen dan nog een voorsprong geeft na amper één minuut. Vormer sprak tijdens de rust al over: "Nog wat gas geven en klaar."

We hadden het er voor de match nog over: matchen van Club Brugge beginnen behoorlijk saai te worden. Tegen 'kleinere' ploegen kan je er met gerust hart geld op inzetten dat ze gaan winnen. De enige vraag is met hoeveel verschil. Philippe Clement wou vooraf de spanning zelf wat opbouwen. Hij verving immers heel zijn voorlijn. De drie voor een laatavondmatchje op zaterdag? Openda, Diagne en Schrijvers. Misschien kenden die wel genade?

De onmisbaren

Als die 'kleinere' ploegen het voor ons ietwat spannend willen maken, zullen ze wel geen voorbeeld aan KVK moeten nemen. Of toch al niet aan Brendan Hines-Ike. Na 59 seconden ging die wel heel opvallend aan het truitje van de mee opgerukte Sobol hangen. Vanaken achter de bal en ja, 1-0. Met een achterstand aan een match tegen Club Brugge beginnen... Je moet het jezelf maar willen aandoen.

20 minuten later: Vormer met assist nummer elf, Vanaken met goal nummer acht. Een mooie krulvoorzet en een kopbal van de infiltrerende middenvelder. 't Gaat zo makkelijk. Ze kunnen zowat iedereen met huid en haar opeten als ze willen. Alleen mag er niets gebeuren met Vormer en Vanaken, de onmisbaren. Terwijl Clement lustig roteert, staan die twee al-tijd in de basis.

Nog wat goals

Je krijgt bij deze ploeg ook nooit de indruk dat ze ooit in de problemen gaan komen. Zelfs toen Mignolet wat fantasietjes ging uithalen met Mboyo en bijna een goal weggaf, gaf Jan Breydel amper een krimp. 't Gaat allemaal vanzelf, zo lijkt het wel. Het interview van Ruud Vormer tijdens de rust was veelzeggend: "Gaat lekker zo. Nu nog wat goals maken, want het publiek verdient ook wat."

Vormer had gekregen wat hij wilde als Diagne geen drie reuzekansen om zeep had geholpen. De 28-jarige Senegalees moet wel meer tonen als hij Okereke of Dennis uit de ploeg wil spelen. Maar goed, 't was een match die al gelopen was na één minuut. "Sporting, Sporting, Cercle komt eraan..." Jan Breydel had zelfs tijd voor wat steken richting Brussel. 

Maar ze mochten toch nog eens juichen. Met dank aan Schrijvers, want zijn actie was tien keer mooier dan de toch wel goeie afwerking van Okereke, die Diagne was komen vervangen. Grote brug, dribbel en pass tussen twee verdedigers door richting zijn spits: subliem! Mooi, want die tweede helft was anders wel heel overbodig geweest.
 

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Mignolet Simon 90' -
Kossounou Odilon 90' -
Mitrović Matej 90' -
Deli Simon 90' -
Sobol Eduard 90' -
Rits Mats 90' -
Vanaken Hans ⚽ ⚽ 77' -
Vormer Ruud A 90' -
Schrijvers Siebe A 90' -
Diagne Mbaye 62' -
Openda Lois 65' -
  Bank G Beoordeel
Okereke David 28' -
Tau Percy 25' -
Balanta Eder 13' -
Diatta Krepin -  
Ricca Federico -  
Vlietinck Thibault -  
Horvath Ethan -  
Mechele Brandon -  

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Bruzzese Sébastien 90' -
Rougeaux Lucas   46' -
Hines-Ike Brendan 90' -
Kagelmacher Gary   90' -
D'Haene Kristof   90' -
Van der Bruggen Hannes 90' -
De Sart Julien   72' -
Lepoint Christophe 62' -
Stojanovic Jovan 90' -
Hornby Fraser 72' -
Mboyo Ilombé 90' -
  Bank G Beoordeel
Golubović Petar 44' -
Ajagun Abdul 28' -
Ezekiel Imoh 18' -
Jakubech Adam -  
Azouni Larry -  
Kovačević Vladimir -  
Batsula Andriy -  
Deman Maxim -  
Herbeleef Club Brugge - KV Kortrijk