Reactie Diagne mist drie open kansen en heeft daar uitleg voor: "Het is me al veel overkomen"

Diagne mist drie open kansen en heeft daar uitleg voor: "Het is me al veel overkomen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

We zijn vrij zeker dat Mbaye Diagne woensdag niet begint tegen PSG. Dat was sowieso al de bedoeling niet, maar de Senegalese spits had wel heel wat punten kunnen scoren bij Philippe Clement. Dat hij een hattrick had kunnen hebben tegen Kortrijk is zelfs niet overdreven.

Diagne had drie open kansen. De aanvaller kwam achteraf wel uitleg geven over die gemiste mogelijkheden, wat hem siert. "Ik moest werken en lopen voor de ploeg en dat heb ik goed gedaan. Dat zei de coach me bij mijn wissel ook", aldus Diagne. "Maar ja, die kansen. Dat gebeurt soms."

Al weet hij ook dat hij minstens één keer had moeten scoren. Zeker voor een schutter met naam en faam. "Het was te gemakkelijk", zuchtte hij. "Dat probleem heb ik nogal gehad. Nog voor de bal bij mij kwam, dacht ik dat ik al gescoord had. Het is me al veel overkomen en het is zeker een werkpunt. Ik moet geconcentreerd blijven."

Het doet pijn

Diagne kreeg voor de eerste keer een basisplaats, maar bevestigde wat Clement woensdag zei: hij is nog geen honderd procent. "Het is moeilijk geweest omdat ik laat ben aangekomen en ook nog de Afrika Cup speelde. Het positieve is dat ik wel op de juiste plaats sta bij die kansen."

"Het doet pijn, want ik wil meer spelen. Beetje bij beetje groei ik naar mijn beste vorm. In ieder geval weet ik dat ik mijn werk voor de ploeg opgeknapt heb."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties