Reactie Lamkel Ze beroert weer de gemoederen: geniale actie, gele schorsing: "Het stoort me enorm!"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Antwerpen
| 288 reacties
Lamkel Ze beroert weer de gemoederen: geniale actie, gele schorsing: "Het stoort me enorm!"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Echt waar, je kan er niet boos op zijn. Didier Lamkel Ze won de match voor Antwerp met een fantastische actie op zijn linkerkant. Zijn viering achteraf kon weer legendarisch genoemd worden. Het leverde hem wel geel én een schorsing op.

Lamkel Ze ging de fans van Brugge wat uitdagen, ging daarna op een stoeltje zitten en nam minzaam de gele kaart in ontvangst terwijl hij ostentatief naar de naam achteraan op zijn truitje wees. Na de match kreeg zelfs Philippe Clement een knuffel. Gek en geniaal tegelijk...

Over de 2-1 had hij het volgende te zeggen: "Ik had ruimte en wist dat ik tegen een jonge speler stond die nog niet veel ervaring heeft in eerste klasse. Daarom besliste ik een individuele actie op te zetten", zei hij met een grijns. "Dat ik blij was? Ik ben altijd blij als ik scoor, zelfs in een vriendschappelijke match. Die gele kaart? Tja, dat neem ik er bij."

Wie minder blij was: Laszlo Bölöni. Die moet hem nu missen in de topper tegen Gent. "Die domme gele kaarten storen me enorm!", zuchtte de Roemeen. "Het is psychologisch denk ik. Hij komt uit een ander milieu, hij komt niet uit Antwerpen. Die actie was fantastisch, als hij zich op gang trekt, kan hij tot in het extreme gaan. Maar die kaarten moeten eruit..."

Ook kapitein Faris Haroun had er zijn mening over. "Hij houdt zich in zijn hoofd kalm tijdens de wedstrijd, maar is soms nog te enthousiast bij het vieren van zijn goals. Dat is nog zijn jeugdig enthousiasme. Maar daarna is hij wel kalm gebleven bij bepaalde hete standjes om geen tweede geel te pakken. Dat is al een verbetering."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties