Gumienny vindt dat Standard had moeten ingrijpen tegen spandoeken en had Mpoku rood gegeven

Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 50 reacties
Gumienny vindt dat Standard had moeten ingrijpen tegen spandoeken en had Mpoku rood gegeven
Foto: © photonews

Serge Gumienny ziet de positieve evolutie van de laatste weken zich doortrekken. De refs maakten afgelopen weekend ook weer weinig fouten. Al ergert de ex-ref zich wel aan andere zaken.

Zo moest Antwerp-Club Brugge stilgelegd worden nadat er met bier op het veld gegooid werd. "De refs moeten in zo'n geval de procedure volgen maar ook dat kan miserie opleveren. Kijk maar naar het juridisch staartje dat STVV-KRC Genk nu aan het krijgen is. Niemand is gebaat bij het stilleggen van een wedstrijd", zegt hij in HBvL. "Zowel voor de scheidsrechter als de supporters en de spelers is het niet aangenaam. Aan de clubs en vooral aan de supporters zelf om een einde te stellen aan dit ongepast gedrag.”

Ook de spandoeken in Standard-Mechelen vond hij niet kunnen. "Om te beginnen is het onbegrijpelijk dat de club niet optreedt tegen een provocerend spandoek van Standardsupporters richting KV Mechelen. Ook snap ik niet dat de tackle met gestrekt been van Mpoku op De Camargo onbestraft bleef. Moest ik VAR geweest zijn, dan had ik Boucaut naar de beelden laten kijken. Voor mij verdiende dit rood.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties