Analyse Inhaalmatchen op onmogelijk tijdstippen: zelf gezocht door de grote clubs, maar zijn de 'kleintjes' straks weer de dupe?

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 1 reacties
Inhaalmatchen op onmogelijk tijdstippen: zelf gezocht door de grote clubs, maar zijn de 'kleintjes' straks weer de dupe?
Foto: © photonews

Donderdag ontmoeten ze elkaar in het Bosuilstadion en zondag vormt de Ghelamco Arena het strijdtoneel voor de confrontatie tussen Gent en Antwerp. Twee topmatchen met amper 64 uur tussen het laatste fluitsignaal donderdag en het eerste op zondag. Een situatie die ze zelf gecreëerd hebben.

Eind augustus was de nood plots hoog om de onderlinge competitiematch tussen Gent en Antwerp uit te stellen. AZ, de tegenstander van Antwerp, genoot datzelfde weekend van een voetbalvrije periode om optimaal toe te kunnen leven naar de match tegen RAFC in de voorronde van de Europa League. De Pro League besloot snel om het Nederlandse voorbeeld te volgen en Antwerp - Gent en Charleroi - Club Brugge uit te stellen.

Goed dat er gedacht wordt aan de Belgische teams in Europa. De coëfficiënt is heilig en de grote clubs willen niet dat Nederland of een ander achtervolgend land ons voorbijsteekt. Een goede ranking in de coëfficiëntenlijst heeft alleen maar voordelen.

Wat de Pro League meteen inzag toen het de wedstrijden uitstelde is dat het moeilijk zou worden om een nieuwe datum te vinden. Voor Antwerp-Gent werd er een gevonden, maar die is verre van ideaal. Vlak na de interlandbreak zijn er tal van spelers die weinig hebben recupereren of die van heinde en verre moeten terugkeren.

Dat deze twee clubs met die gevolgen moeten leven is uiteraard geen drama. Ze hebben zelf immers aangegeven dat de Europese kwalificatie destijds voorrang kreeg. Maar wat dan gezegd van Charleroi? Zij waren geen vragende partij. Meer nog, ze wilden de match zelfs niet verplaatsen.

"Dat Antwerp en Gent er onderling kunnen uitkomen om hun wedstrijd te verplaatsen? Dat versta ik, want het is goed voor hen allebei. Maar wij willen niet het slachtoffer worden ... Wij zijn niet betrokken als club, dus vraagt men ons om een gunst. De timing is ook niet echt leuk", liet Mehdi Bayat destijds optekenen. Zij wachten nog steeds op een datum voor de inhaalmatch en hopelijk voor hen is die niet even ondankbaar als die van Antwerp - Gent.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties