Dimata terug op het trainingsveld, maar: "Het zou een dramatische fout zijn"
Florent Malice
Nils Wens en Florent Malice
| 3 reacties

Landry Dimata is nog niet helemaal fit

Dimata terug op het trainingsveld, maar: "Het zou een dramatische fout zijn"

Landry Dimata heeft deze week zijn weg naar het trainingsveld teruggevonden. Maar de geruchten over zijn terugkeer in 2019 zijn niet alleen optimistisch: ze zijn ook gevaarlijk.

"Nany kan weer spelen in 2019": dat is waar de entourage van de speler blijkbaar op hoopt als we de reacties in Het Laatste Nieuws lezen. Maar de interne opinie in Anderlecht is duidelijk: als Landry Dimata deze week inderdaad terugkeert naar de groep en dus deelneemt aan de training, dan is hij duidelijk nog niet klaar en zal hij op zijn vroegst in januari 2020 weer spelen.

Dimata zal ongetwijfeld mee op winterstage gaan en zijn vooruitgang zal op dat moment natuurlijk opnieuw worden beoordeeld, maar het zou een dramatische fout zijn om de spits nu terug in een team te duwen dat niet draait. Alle aandacht zal op hem gericht zijn, maar het geldt zowel voor het einde van 2019 als het begin van 2020. Als Dimata terugkeert, moet het geleidelijk, zonder druk en op zo'n manier dat hij ritme voor de playoffs (play-off 2?) kan opdoen. 

Een aanvaller deze winter om de druk te vermijden? 

In dit perspectief zou RSCA geïnspireerd worden om deze winter een nieuwe aanvaller te halen. Een ervaren speler en hij moet in staat zijn om onmiddellijk iets te brengen. Het enige probleem?  De spits moet een rol voor slechts zes maanden accepteren voordat hij volgende zomer vertrekt of zijn plaats in de hiërarchie opgeeft aan Landry Dimata

De supporters van Anderlecht kijken natuurlijk uit naar de terugkeer van Dimata, maar het is aan de speler zelf om geen druk op zichzelf uit te oefenen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Kwart Finales

Nieuwste reacties