Vandevoordt toonde gisteren meteen zijn klasse: "Ik ben niet verrast"

Nils Wens
| 0 reacties
Vandevoordt toonde gisteren meteen zijn klasse: "Ik ben niet verrast"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk speelde gisteren een goede wedstrijd, maar toch werd er verloren na penalty's. Eén van de lichtpunten was Maarten Vandevoordt. De 17-jarige doelman mocht voor de eerste keer starten in een competitieve wedstrijd.

Vandevoordt maakte gisteren zijn debuut in een competitieve wedstrijd en hij deed het niet onaardig op de bosuil. Bij het tweede doelpunt van Mbokani kon hij misschien iets meer doen, maar bij de twee andere doelpunten treft hij geen schuld. 

In de verlengingen zorgde Vandevoordt er zelfs voor dat Racing Genk penalty's kon afdwingen. In de tweede verlenging had hij een heerlijke reflex in huis op een kopbal van Gano. Aan het eind van de tweede verlenging werd Vandevoordt dan ook luid toegezongen door het publiek van Racing Genk. 

In de penaltyreeks leek de jonge doelman zelfs even de held van de avond te worden. De eerste penalty (van Refaelov) kon hij net niet genoeg kracht meer zetten om de bal uit de netten te houden, maar de penalty van Hoedt kon Vandevoordt wel stoppen. Alleen misten Ito en Wouters nog voor Racing Genk, waardoor Antwerp zich kon kwalificeren voor de kwartfinale.

Wolf

Wolf had na de wedstrijd een mooie reactie klaar voor Vandevoordt. "Ik ben niet verrast. Hij is dezelfde doelman op training. Hij speelde een zeer goede wedstrijd. Voor komend weekend heb ik echter nog niet beslist wie ik in doel zal zetten", aldus de Duitse trainer. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties