"Als de huidige stand de laatste stand van dit seizoen is, rekenen we op de solidariteit van alle clubs"
Redactie
| 278 reacties

Pierre François hoopt dat een procedureslag vermeden wordt ondanks hiaat in reglement

"Als de huidige stand de laatste stand van dit seizoen is, rekenen we op de solidariteit van alle clubs"
Foto: © photonews

De Pro League zit momenteel met de handen in het haar. Het is nog lang niet zeker of er zelfs begin april terug gevoetbald gaat kunnen worden op de Belgische velden. Dat baart Pierre François, CEO van de Pro League, grote zorgen.

Als het totale rampscenario zich voltrekt en er niet meer gevoetbald zou kunnen worden dit seizoen, dan kan de huidige eindstand niet als definitieve eindstand uitgeroepen worden door een hiaat in het reglement.

“Als de huidige stand de laatste stand van dit seizoen is, rekenen we op de solidariteit van alle clubs”, zegt François in Het Laatste Nieuws. “Die solidariteit hebben we ook vorige zomer gehanteerd, waardoor we ons vijfde Europees ticket konden vrijwaren en AA Gent de plaats van KV Mechelen kon innemen in Europa."

Procedureslag dreigt

"Ik weet dat het reglement een hiaat vertoont om de huidige stand tot eindstand uit te roepen, maar als er niet meer gevoetbald wordt, zullen we iéts moeten doen. En hopen dat iedereen dat op basis van de solidariteit aanvaardt, want een juridische strijd moeten we ten allen prijze vermijden."

"De solidariteit heeft gesproken toen we vorig seizoen met een uitzonderlijke situatie te maken hadden rond ons vijfde Europees ticket. Niemand kan er omheen dat de situatie ook nu hoogst uitzonderlijk is.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties