Vrouw van Nederlands icoon Koeman vertelt wat er gebeurde: "Ik schoot in overlevingsmodus"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

Ronald Koeman had voor hartproblemen ook corona

Vrouw van Nederlands icoon Koeman vertelt wat er gebeurde: "Ik schoot in overlevingsmodus"
Foto: © photonews

De voetbalwereld werd opgeschrikt toen Ronald Koeman in volle coronaperiode opgenomen werd in het ziekenhuis met hartproblemen. Het Nederlands icoon was daarvoor trouwens ook al besmet geraakt. Zijn vrouw Bartina spreekt er nu over in Libelle.

"Onze coronatest was negatief, maar vervolgens hebben we een bloedtest gehad en bleken er bij ons allebei antistoffen in het bloed te zitten”, vertelt Bartina. “Bij Ronald meer dan bij mij. Hij is er ook heel ziek van geweest, mijn klachten waren milder.”

Het zou echter nog erger worden. “Toen Ronald hersteld was, is hij op zijn racefiets gesprongen. Samen met een groep vrienden trainen, met als doel om naar Volendam te fietsen. Op een dag verdwaalden ze, moesten ze een flink stuk omrijden met een straffe tegenwind. ‘Ik ben kapot’, zei Ronald toen hij thuiskwam. En nadat hij had gedoucht: ‘Ik voel me echt niet lekker’.”

Dat escaleerde en hij klaagde over druk op de borst. “Dit is het hart, dacht ik, en heb onmiddellijk 112 gebeld. Ronalds vader is door hartproblemen overleden, zo ook de broers van zijn vader. De ambulance was er snel. Op de ECG was te zien dat Ronald een hartinfarct had gehad. Ik besefte dat hij er ineens niet meer kan zijn. In eerste instantie zat mijn lijf vol adrenaline, ik schoot in de overlevingsmodus. Ik ben achter de ambulance aan naar het ziekenhuis gereden. Anderhalf uur later kwam Ronald alweer in een bed aangereden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties