Dit zijn de stabielste en minst stabiele clubs in de Jupiler Pro League qua aantal gebruikte spelers

Dit zijn de stabielste en minst stabiele clubs in de Jupiler Pro League qua aantal gebruikte spelers
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Stabiliteit is belangrijk voor voetbalclubs. En een deel van die stabiliteit komt ook van het gebruik van het aantal spelers. En dat levert bijzondere cijfers op.

Zo berekende het CIES het aantal spelers dat alle clubs in de wereld hebben gebruikt gedurende de periode van september 2019 tot september 2020. En dan merk je heel grote verschillen.

Halmstad gebruikte amper 22 spelers, terwijl er aan de andere kant van het spectrum teams zijn die meer dan 50(!) spelers gebruikten op een jaar. Veel verloop, veel transfers en ook veel nieuwe spelers meteen kansen geven dus. Avai FC spande de kroon met liefst 58 gebruikte spelers.

Charleroi en Cercle aan uiterste einden

De Belgische clubs spannen dan weer de kroon als we kijken naar de West-Europese ploegen. Cercel Brugge gebruikte namelijk 46 spelers, Moeskroen 45. Enkel Braziliaanse en Oost-Europese ploegen houden ze daarmee achter hen.

Charleroi en KV Mechelen toonden met respectievelijk 23 en 25 gebruikte spelers dan weer veel meer stabiliteit. Zij staan daarmee in de top-10. Charleroi is gedeeld tweede, KV Mechelen gedeeld tiende, samen met onder meer Liverpool en Bayer Leverkusen. 

We lijsten graag de cijfers van het CIES wat betreft de Belgische eerste klasse eens voor jullie op en zien enorme verschillen uiteraard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties