Deschacht wil Club Brugge-icoon achterna na voetbalcarrière: "Ik heb op het veld veel ruzie gehad met hem, maar nu luister ik graag naar hem"
Clint Vens
| 12 reacties

Olivier Deschacht bereidt zich voor op het leven na zijn actieve voetbalcarrière

Deschacht wil Club Brugge-icoon achterna na voetbalcarrière: "Ik heb op het veld veel ruzie gehad met hem, maar nu luister ik graag naar hem"
Foto: © photonews

Olivier Deschacht trekt woensdagavond met Zulte Waregem naar Antwerp. De blonde verdediger is hoogstwaarschijnlijk aan zijn laatste seizoen bezig als profvoetballer. De linkspoot is zich echter al aan het voorbereiden op zijn leven na het voetbal.

"Ik volg nu de UEFA A-trainerscursus samen met Sven Kums, Carl Hoefkens, Olivier De Cock, Faris Haroun, Davy De fauw…”, zegt Deschacht in Het Nieuwsblad. “Ik leer veel bij. We hebben leraars die geen enkele wedstrijd op het hoogste niveau speelden, maar hoe zij matchen analyseren: chapeau. Het verbreedt je kijk."

Deschacht is er nog niet uit wat hij precies wil doen na zijn actieve voetbalcarrière, maar voelt misschien wel wat voor een rol als analist. “Ik heb mijn kijk op voetbal en werkte met veel goeie trainers. Van iedereen stak ik wat op. Natuurlijk zal ik niet direct op het niveau van Gert Verheyen of Hein Vanhaezebrouck zitten. Hoewel, ik ben het niet altijd eens met Hein.”

Verheyen als voorbeeld

“Ik had er altijd moeite mee als ex-spelers plots uithalen naar nog actieve spelers. Hein is soms iets te direct en te persoonlijk. Ik weet niet of ik dat zou doen. Liever wil ik fases analyseren zoals Franky Van der Elst of Gert Verheyen. Ik heb op het veld veel ruzie gehad met Gert, maar nu luister ik graag naar hem. Hij speelt niet op de man.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties