Opinie Visser laat Antwerp-Standard uit de hand lopen, maar spelers moeten ook in eigen boezem kijken

Vincent Albers
| 6 reacties
Visser laat Antwerp-Standard uit de hand lopen, maar spelers moeten ook in eigen boezem kijken
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De wedstrijd Antwerp-Standard is zondag helemaal ontspoord. Ondanks een faire eerste helft liet ref Visser de Bosuil ontploffen in zijn eentje. De scheidsrechter zette zichzelf in het middelpunt van de belangstelling door met kaarten te strooien. Hij goot zo alleen maar meer olie op het vuur.

Na het rustsignaal gingen de poppetjes aan het dansen. Standard-speler Amallah zou Seck racistisch hebben beledigd. De Antwerp-verdediger reageerde daar heftig op en was niet te kalmeren. In plaats van het conflict op te lossen en beide betrokkenen een gele kaart te geven, trok Visser een rode kaart. Beter was geweest dat hij eerst rustig het verhaal had aangehoord en dan pas zijn beslissing had genomen. Maar Seck had zich ook moeten inhouden.  

Visser kon immers onmogelijk de ware toedracht achterhalen. Een scheidsrechter kan nu eenmaal niet afgaan op het verhaal van één partij. Hoe dan ook was het niet slim van de scheidsrechter om een rode kaart te trekken als hij niet weet wat er gebeurd is.

 

Tweede helft vol betwistbare beslissingen

In de tweede helft besliste Standard-speler Bokadi om ex-ploegmaat Balikwisha bijna doormidden te trappen. De Congolees raakte Balikwisha niet vol, maar de intentie was heel duidelijk. Eerder in de wedstrijd was er ook een fout op Benson in de zestien meter. Het contact was licht, maar in de herhaling is duidelijk dat Nkounkou zijn knie opheft om Benson te hinderen. Twee wedstrijdbepalende fases die vergeten zijn door het tumult rond de rode kaart van Seck. 

Haantjesgedrag

Ook bankzitter Pavlovic en de door Benson dolgedraaide Nkounkou wilden zich laten gelden. Sportief lukte dat niet dus dan probeerden ze het maar op een andere manier. Pavlovic kreeg een rode kaart voor natrappen naar Jelle Bataille, die rood kreeg nadat hij een Standard-speler heel zacht tegen de wang tikte omdat die de bal niet wou geven. Nkounkou vond het nodig om na zijn erbarmelijke partij het Antwerp-publiek te jennen. Daardoor kreeg hij Ritchie De Laet en Björn Engels op zijn kap. 

Los van Visser’s zwakke optreden moeten de spelers van beide ploegen zich inhouden in zo’n situaties. Arnaud Bodart verwoordde het goed: “Hoe kunnen wij goed gedrag eisen van de supporters als we zelf zo doen op het veld?” 

Wat vond u van Visser zijn optreden?

6%
6%
89%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties