Professional Refereeing Department geeft Beerschot deels gelijk

Professional Refereeing Department geeft Beerschot deels gelijk

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Professional Refereeing Department verduidelijkt in haar mededelingen twee fases uit de derby tussen Antwerp FC en Beerschot.

In minuut 20 gaat Beerschot-speler Ilias Sebaoui op Antwerp-doelman Jean Butez af in het strafschopgebied. Bij het uitkomen raakt de doelman met de rechterknie de voet van de Beerschot-aanvaller die neergaat. De scheidsrechter laat verder spelen en de VAR komt niet tussen.

“Het Professional Refereeing Department verwacht een VAR-interventie en een strafschop omdat het contact van de Antwerp-doelman met de knie de Beerschot-aanvaller uit balans brengt en daardoor een impact heeft op de verdere actie”, klinkt het.

Ook de afgekeurde goal van Beerschot wordt besproken. In minuut 76, bij een aanval van Antwerp is er een duel tussen Beerschot-speler Felipe Avenatti en Antwerp-speler Manuel Benson.

De Antwerp-speler gaat neer, Beerschot komt in balbezit en bij het verdere verloop van de aanval scoort Beerschot-speler Lawrence Shankland. De scheidsrechter keurt het doelpunt toe.

De VAR vraagt een on field review en na het bekijken van de beelden besluit de scheidsrechter om het doelpunt niet toe te kennen omdat Beerschot-speler Felipe Avenatti een fout maakt op Antwerp-speler Manuel Benson.

“Het Professional Refereeing Department gaat akkoord met de VAR-interventie en de eindbeslissing van de scheidsrechter om het doelpunt af te keuren”, klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties