Scheidsrechterbaas op non-actief gezet door voetbalbond

Scheidsrechterbaas op non-actief gezet door voetbalbond
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De 67-jarige scheidsrechterbaas David Elleray is door de KBVB op non-actief gezet, op basis van een onderzoek van de Engelse FA.

Het feit dat Elleray op non-actief gezet wordt heeft volgens Het Laatste Nieuws te maken met een onderzoek naar potentiële intimidatie van werknemers en ongepast taalgebruik.

Zo zou een medewerkster aan The Telegraph verteld hebben dat Elleray haar een oude taart genoemd heeft. Ze startte nadien ook een rechtszaak tegen hem.

Ook een medewerker met een visuele beperking zou ongepast benaderd zijn. “Ik zou willen zeggen dat het leuk is je te zien, maar jij kan niet hetzelfde zeggen”, zou Elleray gezegd hebben.

“Je ziet er gebruind uit, ben je in een koolmijn geweest?”, was iets dat Rob McCarthy, een zwarte coach van de scheidsrechters, dan weer naar zijn hoofd kreeg met heel wat volk erbij.

Elleray heeft de beschuldigingen nooit ontkend. De Engelse voetbalbond weigert voorlopig meer commentaar te geven omdat het onderzoek nog lopend is. Ook de Belgische voetbalbond wil geen commentaar geven op de zaak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties