Top & Flop: Leye, Antwerp en Silva vs Standard, Club Brugge en Union

Redactie
| 0 reacties
Top & Flop: Leye, Antwerp en Silva vs Standard, Club Brugge en Union
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook in het seizoen 2022 - 2023 staan we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden. En dus mag u zoals elke week opnieuw een nabeschouwing verwachten met toppers én floppers. Wie viel ons op? U komt het hier te weten.

TOP

Mbaye Leye

Zulte Waregem is met 4 op 9 niet slecht begonnen aan het seizoen. Een logische zege tegen Seraing, een goede prestatie op Antwerp en nu een punt op bezoek bij Club Brugge.

Het was opnieuw duidelijk: Mbaye Leye zet wat neer bij Essevee en dat levert dus ook de nodige resultaten op: knap.

Antwerp

The Great Old gaat op een knappe manier naar 9 op 9. Tegen Leuven was het een heerlijke partij voetbal tussen twee ploegen die vol voor de overwinning gingen.

De eerste goal én de derde goal van Antwerp kwamen er na collectieve aanvallen. Dat kregen we vorig seizoen niet te zien. En wat een middenveld!

Silva

Wat een ontdekking voor de Belgische competitie is Silva van Anderlecht. Ook op speeldag 3 liet hij van zich horen.

Amuzu scoorde twee doelpunten en dat is knap, maar de techniek van Silva is iets wat we niet elk seizoen te zien krijgen op Belgische voetbalvelden.

FLOP

Club Brugge

Uiteraard de nodige lof voor Zulte Waregem, maar het is niet normaal dat een team als Club Brugge in eigen huis een goede doelman nodig heeft tegen Essevee om een puntje te pakken.

Voor de derde keer dit seizoen leek het bij blauw-zwart eigenlijk nergens naar. Er zit nog geen lijn in, dus het wordt toch stilaan tijd voor beterschap.

Standard

Het gaat van kwaad naar erger met Standard. Ook tegen Cercle Brugge slaagden ze er met moeite in een echte kans te ontwikkelen.

Het moet echt beter met de Rouches, of ze zouden zomaar eerder in de gevarenzone dan in de topzone terecht kunnen komen.

Union

Union zat al met de hoofden in Glasgow en dat is altijd gevaarlijk. Niet enkel voor die wedstrijd op zich, maar ook omdat ze zo drie punten kwijt zijn.

De Brusselaars gingen tegen een gretig KV Mechelen helemaal met de billen bloot. Hopelijk in de midweek ook niet met 3-0 onderuit ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties