Mentaliteit en grinta heeft de jeugd van Anderlecht dus wel genoeg, 'gevestigde waarden' gaan moeten opletten

Mentaliteit en grinta heeft de jeugd van Anderlecht dus wel genoeg, 'gevestigde waarden' gaan moeten opletten
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht startte de match tegen Club Brugge met vier tieners en twee 20-jarigen. En toch werd het hun beste wedstrijd van het seizoen. Dat ontkracht een eerder statement van Felice Mazzu. Maar hij durft dus wel degelijk voor de jeugd te kiezen.

Felice Mazzu heeft dit seizoen al eens op de tenen van de Anderlecht-fans getrapt toen hij zei "dat talent niet volstond en de jongens uit Neerpede ook mentaliteit moesten tonen". Dat kwam niet goed binnen bij de supporters die prat gaan op de jeugdwerking en het als enige lichtpunt in de moeilijke tijden zien. 

Tegen Club zette Mazzu met Arnstad, Debast en Stroeykens wel drie 18-jarigen, een 17-jarige met Stassin en twee 20-jarigen met Silva en N'Diaye. "Leeftijd maakt niet uit. Als ze het verdienen, staan ze op het veld", aldus Mazzu.

Op de bank dus jongens als Amuzu, Verschaeren, Esposito en Refaelov. Die eerste drie zijn ook nog jong, maar van hen wordt meer verwacht. Refaelov lijkt dan weer zich tevreden te moeten stellen met invalbeurten. 

Debast is incontournable geworden en als Arnstad elke week brengt wat hij tegen Club bracht, zal hij er ook niet meer uitgaan. Voor Stassin zal het zaak zijn de kansen te grijpen die hij krijgt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties