Veldman ziet knelpunt bij zijn ploeg en heeft lof voor absolute uitblinker: "Veel kritiek gekregen, maar nu getoond dat hij één van de beste van België is"

Veldman ziet knelpunt bij zijn ploeg en heeft lof voor absolute uitblinker: "Veel kritiek gekregen, maar nu getoond dat hij één van de beste van België is"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Robin Veldman kent nu ook de stress van hoofdcoach zijn bij Anderlecht. Na de eerste helft dacht iedereen dat er niet veel meer kon foutlopen, maar in de tweede werd het bibberen tot het einde. En daar heeft hij wel een uitleg voor.

Veldman zag een goeie eerste helft, maar de tweede was chaotisch. “We voetbalden geduldig en kwamen zo aan onze kansen. Daaruit scoren we en daaruit volgt ook de fase waarin Silkeborg met tien man valt. Ik vond ons op dat moment heel volwassen voetballen", aldus Veldman. "Maar we hadden de score moeten uitdiepen en daar kregen we ook de mogelijkheden voor. Als de 0-2 valt voor de rust spelen we echt in een zetel.”

Veldman was niet blind voor wat er in de tweede helft gebeurde. “We werden eigenlijk overlopen door tien Denen. Dat had te maken met het futsal-achtige voetbal van Silkeborg. Zij speelden tussen de linies en dat creëerde twijfels bij ons. Dat heeft deels met het fysieke te maken”, vervolgde Veldman. “Boekarest was voor ons een nulpunt, omdat we toch andere dingen vragen van de spelers dan de vorige coach. Het is duidelijk dat we daarin nog kunnen groeien. Maar onze voetballende intenties waren vanaf het begin duidelijk, we moeten er nu in slagen om grotere delen van de wedstrijd te controleren.”

Gelukkig kon hij rekenen op een uitstekende Hendrik Van Crombrugge. “We zijn een paar keer heel goed weggekomen, met dank aan Hendrik”, zei Veldman. “Hij heeft de laatste weken veel kritiek gekregen, maar vanavond heeft hij getoond dat hij een van de beste keepers van België is.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties