Onrust in Anderlecht: politiediensten categoriseren wedstrijd van zondag als risicomatch en staan op scherp

Onrust in Anderlecht: politiediensten categoriseren wedstrijd van zondag als risicomatch en staan op scherp

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De politiediensten van de zone Zuid zijn heel voorzichtig voor de match van zondag tussen Anderlecht en Antwerp. Er zal een pak blauw te zien zijn in de straten rond het Lotto Park. En dat heeft niet echt te maken met de komst van Antwerp.

De politie vreest immers niet zozeer dat er rellen uitbreken met de bezoekende fans, maar wel dat de reeds morrende aanhang weer iets zal proberen om het bestuur duidelijk te maken dat ze het niet eens zijn met de gang van zaken en de triestige sportieve resultaten.

Vorig seizoen probeerden enkele herrieschoppers al door te dringen in de VIP en slaagden daar ook in. De poorten van het Lotto Park moesten vergrendeld worden en het bleef lang onrustig. Als het misloopt tegen Antwerp vrezen ze voor een zelfde scenario.

Het hangt dus van Brian Riemer en zijn manschappen af om de rust te bewaren. Een zege tegen de landskampioen zou de gemoederen bedaren. Anders zou het de vijfde opeenvolgde nederlaag betekenen en de eerste keer in vele jaren dat Anderlecht zijn eerste twee matchen verliest.

En zoals op Union te zien was, is er niet veel nodig om het lontje aan te steken. Daar probeerden ook al enkele jongens van de harde kern amok te maken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties