Met Beerschot als voorbeeld? Club Brugge heeft nog stok achter de deur voor wedstrijd tegen Mechelen

Met Beerschot als voorbeeld? Club Brugge heeft nog stok achter de deur voor wedstrijd tegen Mechelen
Foto: © photonews

Thiago kopte in de tweede helft Club Brugge naar een 0-1 voorsprong in Mechelen, maar dat doelpunt werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Hallo VAR? Neen, de videoref kwam niet tussen door een 'menselijke fout'. Krijgt alles nog een staartje?

De fase van het weekend was het, het afgekeurde doelpunt van Thiago. Het Referee Department kwam meteen tussen en gaf toe dat het een geldig doelpunt was en dus een menselijke fout van de VAR van dienst.

Club Brugge maakte via zijn website een statement en liet weten klacht te hebben neergelegd tegen de gang van zaken. Ze willen de wedstrijd laten herspelen, maar bij het Referee Department gaven ze al aan dat daarvan nooit sprake kan zijn.

Dwaling? 

Tenzij de 'menselijke fout' nog als een dwaling wordt gezien. Probleem: het is het Referee Department zélf die daarvoor een zaak aanhangig zou moeten maken bij het Disciplinair Comité. En dus lijkt de kous af voor Club Brugge

Niet meteen: drie jaar geleden kon Beerschot een wedstrijd in Virton laten herspelen, nadat ze bij de Geschillencommissie Hoger Beroep gingen aankloppen. Ook het BAS gaf Beerschot toen gelijk. De VAR is natuurlijk de arbitrage op het veld niet ...

Vind jij dat de wedstrijd moet herspeeld worden?

31%
69%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties