Bedrijf van Paul Gheysens in financiële problemen: gevolgen voor Antwerp?

Bedrijf van Paul Gheysens in financiële problemen: gevolgen voor Antwerp?
Foto: © photonews

Mediabedrijf MediaNation van Paul Gheysens zit in financiële moeilijkheden. Medewerkers zouden al vijf maanden niet betaald zijn.

Dat het bedrijf in de problemen zit, mag duidelijk zijn als je naar de score kijkt die het krijgt van studiebureau Graydon Creditsafe: 1 op 100. Een faillissement is reëel klinkt het, als er geen maatregelen getroffen worden.

Enkele medewerkers hebben anoniem getuigd bij VRT Nieuws. “Ik heb onlangs van de CEO vernomen dat de achterstallige lonen opgelopen zijn tot een totaalbedrag van 900.000 euro”, zegt een medewerker.

“We hebben een advocaat onder de arm genomen. Die heeft bestuurders Wouter Verschelden en Paul Gheysens laten weten dat ze in geval van wanbetaling persoonlijk aansprakelijk zullen gesteld worden. We gaan nu met onze advocaat eventuele volgende juridische stappen bestuderen”, aldus de medewerker.

Gheysens lijkt duidelijk met cashflowproblemen te zitten, iets wat ook zijn weerslag heeft op voetbalclub Royal Antwerp FC. Daar is de kapitaalsverhoging van 47,5 miljoen euro, die begin dit jaar beloofd werd, nog altijd niet doorgevoerd.

Gheysens was niet bereikbaar om te reageren, MediaNation laat weten dat de activiteiten beperkt worden en dat betalingen gebeuren in functie van de cashflow.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties