SPORT weet dat één van deze vier kandidaten de nieuwe coach van Barça zal worden: dé totale revolutie of... target van Real Madrid?

SPORT weet dat één van deze vier kandidaten de nieuwe coach van Barça zal worden: dé totale revolutie of... target van Real Madrid?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FC Barcelona heeft de voorbije weken in alle stilte gewerkt aan de opvolging van Xavi Hernandez. Er blijven nog vier kandidaten over om de nieuwe coach van de Catalaanse grootmacht te worden. En met die vier kandidaten wordt de komende weken gesproken.

Xavi Hernandez kondigde enkele weken geleden al aan dat hij er na het seizoen mee stopt als coach van FC Barcelona. In de dagen na de aankondiging draaide de geruchtenmolen op volle toeren - zelfs Jürgen Klopp werd gezien als realistische optie - maar ondertussen is er wel meer duidelijkheid. 

Joan Laporta heeft de voorbije weken gebruikt om de lange lijst kandidaten terug te brengen naar vier mogelijke nieuwe coaches. Die vier kandidaten zullen de komende weken concreet worden gepolst. Al moeten we voor het einde van het seizoen geen officieel nieuws verwachten.

De Zerbi Roberto
© photonews

SPORT weet dat Thomas Tüchel (hij vertrekt op het einde van het seizoen bij Bayern München, nvdr.), Julian Nagelsmann (bondscoach van Duitsland, nvdr.) , Hansi Flick (zonder club, nvdr.) en Roberto De Zerbi (coach van Brighton & Hove Albion, nvdr.) de overgebleven kandidaten zijn. 

Wie wordt de nieuwe coach van FC Barcelona?

Laporta en Deco zullen de uiteindelijk knoop moeten doorhakken. Toch opvallend om mee te geven: De Zerbi had enkele weken geleden nog gesprekken om de nieuwe coach van Real Madrid te worden. Uiteindelijk verlengde Carlo Ancelotti zijn contract bij De Koninklijke.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties