Indicatieve tabel is duidelijk: Club Brugge zal De Cuyper lang moeten missen na rode kaart

Indicatieve tabel is duidelijk: Club Brugge zal De Cuyper lang moeten missen na rode kaart
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Maxime De Cuyper heeft woensdagavond nog een domme rode kaart gepakt in het slot van de bekerwedstrijd tegen Union SG. De verdediger gaf Lothar D'Hondt een duw(tje), maar daar lachen ze niet mee bij de voetbalbond.

De frustraties bij De Cuyper waren groot toen Club Brugge in het slot een duidelijke hoekschop niet meer kreeg en D'Hondt de bal aan Union gaf. Iedereen wist dat het de laatste fase van de wedstrijd was en De Cuyper stormde naar de scheidsrechter.

Daarbij maakte hij de fout om D'Hondt tegen de arm te duwen. Die trok onmiddellijk rood, want de reglementen zeggen dat een ref nooit agressief aangeraakt mag worden.

De indicatieve tabel van de voetbalbond geeft aan dat hij vijf wedstrijden schorsing riskeert. Tegen Genk kan hij nog spelen, want hij wordt pas dinsdag opgeroepen. 

Hij moet hopen dat ze rekening houden met zijn onbesproken verleden en slechts drie of vier speeldagen vorderen. Hij zal echter zeker de laatste twee speeldagen van de reguliere competitie missen.

Waarschijnlijk komt daar dus ook het begin van de play-offs bij. Dennis Odoi mag zich alvast klaarmaken om te spelen, want Club heeft geen andere opties op de rechtsachter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties