Johan Boskamp sleurt op slinkse wijze Brian Riemer bij de miserie van Ronny Deila en Club Brugge

Johan Boskamp sleurt op slinkse wijze Brian Riemer bij de miserie van Ronny Deila en Club Brugge
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Trainers in de Jupiler Pro League liggen continue onder het vergrootglas. Al geldt dat volgens Johan Boskamp niet voor iedereen blijkbaar.

Thorsten Fink kreeg vorige week de vraag voor de voeten geworpen of zijn cv wel goed genoeg is om kans te maken om trainer te worden bij een topclub. De Duitser kon er alvast niet mee lachen en reageerde furieus op die vraag.

Ook Johan Boskamp vindt het een heel domme vraag om precies tegen Fink te beginnen over wat hij in het verleden gedaan heeft.

“Die gozer heeft de Champions League nog gewonnen. Hoeveel coaches kunnen dat zeggen in België? Alleen hij en Van Bommel”, klinkt het in Het Belang van Limburg.

Al beseft de Nederlander ook wel dat de Kanaries nog altijd iets anders is dan een topclub uit de Jupiler Pro League leiden. “Fink krijgt terecht veel lof voor de manier waarop hij STVV dit seizoen laat voetballen, maar bij een topclub gaat hij toch anders benaderd worden.”

Bij een topclub als Club Brugge wordt ook goed voetbal verwacht

En dan wordt automatisch ook de link gelegd met de situatie van Ronny Deila bij Club Brugge. Daar waren de verwachtingen bijzonder groot en de Noor slaagt er niet in om die waar te maken, waarbij er nu al geroepen wordt dat hij volgend seizoen geen trainer meer hoeft te zijn bij blauwzwart.

“Bij een topclub worden er resultaten én goed voetbal van je verwacht”, gaat Boskamp verder, al ziet hij ook een uitzondering op die regel. “Tenzij je Brian Riemer heet en voor Anderlecht werkt. Dan volstaan enkel de resultaten”, sluit de Nederlander zijn betoog af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties