Hoe pijnlijke VAR-blunder tijdens Club Brugge-OHL toch nog grote gevolgen kan hebben

Hoe pijnlijke VAR-blunder tijdens Club Brugge-OHL toch nog grote gevolgen kan hebben

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Afgelopen zondag ging de VAR flink de mist in tijdens Club Brugge-OH Leuven. Het vierde doelpunt van Ferran Jutgla werd onterecht afgekeurd.

Bij een 3-1 tussenstand in de partij Club Brugge-OHL, scoorde Ferran Jutgla het vierde doelpunt. Dat werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Alleen stond de Spaanse spits niet buitenspel. Skoras wel, maar die nam niet deel aan het spel.

De lijn die de VAR trok was duidelijk, Jutgla stond geen offside. De VAR had dit doelpunt dus altijd goed moeten keuren. De wedstrijd eindigde op 3-1 voor blauw-zwart.

Hoewel de wedstrijd al gespeeld leek, kan deze VAR-blunder nu toch nog grotere gevolgen hebben. Niet voor Club Brugge, maar wel voor ploegen onderaan het klassement.

OHL, Charleroi en KVC Westerlo strijden nog voor plaatsen in de Europe Play-offs. Momenteel staat OHL in de rode zone met 26 punten. Charleroi en KVC Westerlo tellen beide 29 punten. 

Als OH Leuven nu volgend weekend wint en Westerlo verliest, tellen beide clubs 29 punten. Dan wordt er gekeken naar gewonnen wedstrijden, maar die zijn bij beide ploegen gelijk. 

Dan zal het aankomen op doelpuntensaldo. Dat verschil bedraagt momenteel 2 doelpunten in het voordeel van Westerlo (OHL, -14, Westerlo -12 en Charleroi -17). Maar dat kan na de laatste speeldag heel anders zijn...

Als KVC Westerlo dan met één goal verschil verliest, en OHL met één doelpunt verschil wint, is het doelpuntensaldo van beide ploegen ook hetzelfde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties