Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Jan Breydel
Charleroi blijft verbazen (+ foto's)
Kristof Blomme

Charleroi heeft Cercle Brugge op eigen veld een pandoering gegeven, 0-4. Charleroi haalt nu Genk bij op de vierde plaats.

Na tien minuten was de eerste kans voor de bezoekers meteen raak. Een hoekschop werd door Chabaud onhoudbaar binnengekopt. Op het kwartier was er een vrije trap voor Cercle op een mooie plaats. Specialist Meyssen krulde de bal op de paal. De rebound kon door Svetlicic niet afgemaakt worden met het hoofd. Tien minuten later was er weer een vrije trap voor de thuisploeg op een interessante plaats. Nu trapte Meyssen de bal met links een half metertje over. Op het halfuur dan weer een hoekschop voor de Karolo's. De goed getrapte bal van Kraouche werd opnieuw door Chabaud binnengekopt. Voor rust was er nog één kansje voor de thuisploeg. Een lob van De Smet ging naast. Er volgde nog een vreemde fase. Volgens scheidsrechter Burie was er een handsbal van thuisdoelman Begeyn. Op aangeven van z'n grensrechter veranderde hij echter van mening.

In het begin van de tweede helft werd de klus meteen helemaal geklaard door Charleroi. Een voorzet vanop links van Chabaud werd door Akgül tussen twee verdedigers binnengekopt. De thuisploeg probeerde nu met de moed der wanhoop. Svetlicic knalde op de voeten van Laquait. Invaller Roiha schoot wild over. Een kwartier voor tijd was er opnieuw Svetlicic met een kopbal. Ook nu kon hij het doelkader niet vinden. Vijf minuten later was de afgang compleet. Een voorzet van Macquet werd door Akgül op de lat geschoten. De bal ging uiteindelijk toch binnen via de voet van Svetlicic. Helemaal op het einde van de match werd het nog bijna 0-5. Een doelpunt van Moreno werd afgekeurd voor buitenspel.

Door deze overwinning wordt Charleroi met Racing Genk gedeeld vierde. Beide ploegen staan op twee punten van nummer drie Standard. De Karolo's doen dus drie speeldagen van het einde nog altijd volop mee voor Europees voetbal. Cercle zakt door deze nederlaag naar de tiende plaats in het klassement.

Na de wedstrijd sprak Voetbalkrant met Cercle-kapitein Harald Meyssen. "We leden te veel balverlies vandaag, zowel voorin als op het middenveld. Ook was de laatste pass nooit goed genoeg, zodat we moeilijk kansen creërde. Ook was er te weinig pressing op de man in balbezit. Kortom, we waar matig over heel de lijn vanmiddag. We hebben dan ook niks meer te winnen of te verliezen en dat zie je aan bepaalde spelers." "Dat is natuurlijk jammer voor de supporters, die hier de dupe van zijn", besluit een ontgoochelde Meyssen.

De foto's van de wedstrijd kan u hier bekijken

Cercle: Begeyn; Dewulf, Svetlicic (Slovic 46), Viane, Van Mol; Boi, Grondin, Milosevic, Meyssen; De Smet (Roiha 63), Pivaljevic (Vandenbussche 76).

Charleroi: Laquait; Defays, Reina, Kargbo, Siquet; Chabaud, Christ (Moreno 67), Kraouche (Macquet 65), Akgül; Brogno, Orlando (Detal 82).

Goals: Chabaud 10, 33; Akgül 55; Svetlicic og 80.

Kaarten: geel: Defays 25, Viane 50, Pivaljevic 59.