Datum: 20/07/2005 19:00
Speeldag: Voorbereiding
Stadion: Jan Breydel
Cercle en Kortrijk zorgen voor spektakel

Cercle Brugge en KV Kortrijk zorgden gisteren voor spektakel. Hun onderlinge oefenwedstrijd eindigde op 4-3 ten voordele van Cercle.

Kortrijk startte het best aan de wedstrijd. De tweedeklasser kwam na amper twee minuten op voorsprong. Na balverlies van Tom Van Mol kon Aloys Nong probleemloos scoren. Cercle liet zich echter niet doen. De Bruggelingen namen de wedstrijd in handen en zorgden voor eenrichtingsvoetbal richting het Kortrijkse doel. Na tien minuten resulteerde dat in een doelpunt van Pivaljevic. De aanvaller wist een rebound na een schot van Dekelver uitstekend te benutten. Vier minuten later mocht de Cercle-aanhang opnieuw feesten. Vinaud was de gevierde doelpuntenmaker.

Ook de 3-1 liet niet lang op zich wachten. Amper één minuut na de treffer van Vinaud trof ook Dekelver raak. Hij mocht daarvoor
Slovic en Svetlicic bedanken, want zij hadden met een mooie actie de bal tot bij Dekelver gebracht.
Na de 3-1 milderde Cercle het tempo. Kortrijk kwam weer wat beter in de wedstrijd en dwong opnieuw kansen af.
Vandendriessche stond telkens goed opgesteld om de ballen te stoppen. De 3-1 bleef dan ook tot de rust op het bord.

Na de rust toonde Cercle zich aanvankelijk opnieuw de sterkste ploeg. Het aanvallende spel werd echter niet beloond, want in de 56e minuut scoorde
Landu Tubi aan de andere kant de aansluitingstreffer. Cercle liet zich in slaap wiegen en slikte twintig minuten voor tijd nog een derde treffer, dit keer van Facundo. Paulus Roiha zorgde niet veel later voor een zucht van opluchting onder de Cercle-supporters door alsnog voor de 4-3 te tekenen. Ondanks kansen op een vijfde doelpunt, bleef het daar bij.