ohlOH Leuven
usgUnion SG
0-1
1-3
3-3
3-4
3-5
90+3' Teddy Teuma (pen)
Datum: 21/02/2020 20:30
Competitie: 1e klasse B
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: King Power at Den Dreef
Promotiefinales komen eraan: Teuma de held van Union in knotsgek spektakelstuk in Leuven
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Leuven
| 20 reacties

Union boekt spektakelzege op het veld van OHL

Promotiefinales komen eraan: Teuma de held van Union in knotsgek spektakelstuk in Leuven
Foto: © photonews

OHL en Union moesten allebei winnen om nog een sprankeltje hoop op de tweede periodetitel te behouden. Dat kon dus wel spektakel brengen, en of dat het geval was! Union gaf net als tegen Roeselare een ruime voorsprong uit handen, maar dan moest Teuma nog toeslaan.

Union was van bij de aftrap voetballend de betere ploeg, al was er geen doelgevaar te bespeuren, tot ze bij Leuven net voor het einde van het openingskwartier geen gebruik maakten van een mogelijkheid om de bal te ontzetten. Het schot van Nielsen week dan nog af op Schuermans en zo stond het 0-1.

Onoordeelkundig uitkomen van Kristiansen toen Van Hyfte Henry diep stuurde, gaf OHL de kans om terug in de match te komen. Henry omzeilde de Noorsde doelman en schoof de gelijkmaker in het lege doel. Union was niet onder de indruk en beslechtte het pleit in een tijdsspanne van drie minuten in zijn voordeel.

Altijd weer Sigurdarson

Henkinet had eerst nog knap redding gebracht op de schoten van Sigurdarson en El Banouhi. De hoekschop die volgde, werd door de bezoekers mooi uitgespeeld. Een raak schot van Sigurdarson bracht Union opnieuw op voorsprong. De IJslander lag ook aan de basis van het volgende doelpunt, deze keer met een gekruist schot. Henkinet kon er nog wel bij, maar Bah kon in de herneming niet meer missen: 1-3.

OHL legde zich niet zomaar bij de nederlaag neer en kwam na de koffie met verse moed uit de kleedkamers. Het claimde een strafschop toen Kristiansen bij een tussenkomst Henry raakte. Scheidsrechter Boterberg zag er geen graten in. Aan de overzijde viseerde de onvermijdelijke Sigurdarson de verste hoek, Henkinet zweefde in hoekschop.

Van 1-3 naar 3-3... naar 3-5

Leuven bleef wel met veel engagement voetballen. Euvrard gooide al zijn offensieve troeven erin, OHL verzette de bakens. De trap van Maertens bracht de spanning helemaal terug (2-3). Vier minuten later kopte Perbet raak, weliswaar vanuit buitenspel volgens de lijnrechter en dus ging het feestje niet door. De kopbalgoal van Henry telde wel; 3-3 dus!

Daarmee was het nog niet afgelopen. Teuma rukte op en bij OHL bleven ze wijken. De middenvelder trapte dan maar de 3-4 binnen. Bij een volgend schot van Teuma trilde de dwarsligger. De Fransman zou toch nog aan een tweede doelpunt geraken. Na een tussenkomst van Van den Bergh floot Boterberg strafschop en die ging er ook nog in. OHL mag de tweede periodetitel definitief vergeten: er komen zeker promotiefinales.

Opstellingen

OH Leuven OH Leuven
  Speler G Beoordeel
Henkinet Laurent 90' -
Duplus Frédéric 68' -
Schuermans Kenneth 90' -
Van Den Bergh Jan 90' -
Tshimanga Derrick   90' -
Keita Aboubakar   68' -
Van Hyfte Tom 46' -
Maertens MathieuA 90' -
Mercier Xavier 90' -
Aguemon Yannick 90' -
Henry Thomas ⚽ ⚽ A A   90' -
  Bank G Beoordeel
Sowah Kamal 44' -
Perbet Jérémy 22' -
Borges Tristan 22' -
Union SG Union SG
  Speler G Beoordeel
Brown Charlie 58' -
Kristiansen Anders 90' -
El Banouhi Soufiane 90' -
Kandouss Ismaël   90' -
Van Der Heyden Siebe   90' -
Kis Kevin 90' -
Mehlem Marcel 90' -
Nielsen CasperA 90' -
Teuma Teddy ⚽ ⚽ A A 90' -
Brown Charlie 60' -
Bah IbrahimaA 69' -
Sigurdarson AronA 86' -
  Bank G Beoordeel
Fixelles Mathias   32' -
Young Isiah Ahmad   21' -
Lorbek Nik 4'  
Herbeleef OH Leuven - Union SG

Vooraf

1e klasse B