kvmKV Mechelen
eupEupen
Datum: 16/09/2006 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen wint na spannende wedstrijd
Bart Hermans
| 0 reacties
KV Mechelen wint na spannende wedstrijd
Foto: © SC

KV Mechelen speelde op zaterdagavond thuis tegen Eupen. Het werd Achter De Kazerne 2-1 voor de thuisploeg. De doelpunten waren van Penea voor Eupen en Vleminckx en Charaï voor Mechelen.
 
Er was één grote verassing in de opstelling van Peter Maes. Olivier Werner nam de plaats in doel over van Kevin Kempeneer. Werner nam zo eindelijk de plaats in waarvoor hij aangeworven werd, maar toch was Kempeneer heel sterk bezig de voorbije wedstrijden. Wilden ze bij KVM Werners kunnen eens zien of is het een definitieve wissel? De toekomst zal het uitwijzen, voor de rest de verwachte namen bij KV Mechelen. Issame Charaï en Abdul-Yakuni Iddi, de 20-jarige Ghanese nummer tien, begonnen op de bank. De bezoekers uit Eupen hadden een zekere Yve Thijs in hun ragen. Die laatste was ongetwijfeld enorm geprikkeld voor deze verplaatsing. Thijs werd eind vorig jaar bedankt voor bewezen diensten nadat hij toch een aantal seizoenen het mooie weer had gemaakt bij Malinwa. Hij zal bij Eupen mogen bewijzen dat hij wel degelijk het niveau van tweede aankan.
 
De wedstrijd zelf begon met balbezit van Eupen maar echt gevaar kwam hier niet uit voort. Het was integendeel de thuisploeg die in de vijfde minuut de neus voor het eerst aan het venster stak. Kielo-Lezi werd mooi vrijgespeeld maar zijn bal rolde centimeters naast. Het spitsenduo Vleminckx - Kielo-Lezi wordt elke week beter en ook vanavond was het duidelijk dat ze er nog veel plezier van gaan beleven op Malinwa. De scouts van Germinal Beerschot zijn gewaarschuwd. Eupen zorgde voor een kleine verassing door op voorsprong te komen op het kwartier. Het was Penea die de bal enig mooi kon binnenkrullen, Werner dook nog naar de bal maar tevergeefs. Even later kwamen de Maneblussers heel goed weg toen een vrije trap van Eupen op de kruising belandde. Mechelen leek aangeslagen, de combinaties verliepen langs geen kanten en het publiek begon te morren. Asare vond hier inspiratie in en speelde de hele defensie van Eupen op een hoopje maar zijn voorzet kwam vlak achter spitsenbroeder Vleminckx terecht.
 
De wedstrijd zelf verwaterde en kon nog maar weinigen echt bekoren. De Maneblussers drukten wel maar kwamen niet vaak in de buurt van Wins. Vlak voor rust sloeg het geroemde aanvalsduo dan toch toe. Kielo-Lezi stak de bal mooi door naar Vleminckx, die met de borst controleerde en mooi binnenlegde. Het werd zo 1-1 aan de rust. Een stand die gezien het spelbeeld gerechtvaardigd was.
 
In het begin van de tweede helft kwam Iddi in de plaats van Steven De Pauw. De donderpreek van Maes die ongetwijfeld volgde op de erbarmelijke eerste helft van de thuisploeg leek te werken. Er kwam een ware aanvalsgolf op gang. Het schot van Kielo-Lezi scheerde net over de rechterkruising. De coach van KV was blijkbaar nog niet tevreden en liet nog voor het vierde kwartier voorbij was Charaï opdraven. Vrij verassend moest Vleminckx eraf. Die kleine wendbare Iddi bleek al snel een geseling voor de Eupense defensie, ze konden hem enkel stoppen met overtredingen. Geeraerts was één van de daders en kreeg dan ook geel van ref Allaerts.

De wissels van Maes leken te renderen en het waren net deze twee spelers die een dot van een kans versierden. Izzi kon doorgaan en nog net de bal voor de achterlijn binnenhouden, hij behield mooi het overzicht en bediende Charaï, zijn schot belandde in het zijnet.
Eupen leek tevreden met een puntje en dat werd geïllustreerd door doelman Wins die zwaar gekwetst leek na een duel met een KVM-speler. De spelers van Eupen konden het fysiek blijkbaar niet aan want nog voor het laatste kwartier moest Regnier met krampen verzorgd worden. Niet tegenstaande hielden ze tot dan nog stand. Scheidsrechter Allaerts wilde ook wel in het spel voorkomen en deelde voor beide ploegen een gele kaart uit voor tackles op de bal. Echt mooi voetbal kwam er niet meer van, maar de spanning was te snijden Achter de Kazerne. Het doelpunt hing in de lucht en een tiental minuten voor het affluiten viel het dan toch. Na een warrige situatie voor het doel kon de ingevallen Charaï de bal over de lijn keilen. Mechelen ontplofte op dat moment. De thuisploeg begon nu de demonstreren. Een kopbal ging tegen de paal. Even later weer een betwistbare fase, Dhont werd vastgehouden maar de ref liet doorspelen.
 
KVM wint zo verdiend van Eupen en blijft meedraaien in de kop van het klassement. Eupen blijft steken op vier punten en moet dringend nog eens winnen. [AN]

Vooraf