desDessel Sport
2-0
3-0
3-1
48' Gabriel Persa (pen)
Giovanny Saelens

KV Kortrijk won zondagnamiddag met een ruime 5-1 van Dessel Sport. Een hattrick van Jarakovic en twee doelpunten van Kortrijks topschutter Gezelle, leidden Kortrijk naar een mooie zege. Dessel kon bij 3-0 milderen tot 3-1 met een strafschop van Persa.

Nadat Kortrijk vorige week de topper verloor van Dender, moest er wel iets gebeuren. Van Haezebrouck zette Landu Tubi en Vermast op de bank, ten voordele van Ujkani en Jarakovic. De eerste kans van de wedstrijd was voor Vincent Provoost, ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde. De bal viel echter niet zo goed en Provoost trapte over. Zes minuten later bedankte Jarakovic de trainer voor zijn basisplaats met een doelpunt. Hij trapte de bal binnen met de hiel op een pass van Vervaeke. Dessel kon weinig tot niets doen tegen het goede spel van KV Kortrijk. Het kon wel scoren in de 11e minuut, maar de lijnrechter had reeds gevlagd. Aan de overkant lukte het beter. Een voorzet van Jarakovic naar Nicolas Gezelle, en die kopte zonder problemen de 2-0 binnen. Een minuut later werd het zelfs 3-0. Ivica Jarakovic scoorde zijn tweede van de namiddag toen hij alleen op doel mocht afgaan.
Rachid Tibari probeerde het dan maar via een vrije trap. Mooi getrapt, maar de paal verhinderde de aansluitingstreffer. Zeven minuten voor rust kreeg ook Emir Ujkani een kans, maar hij trapte over. Beide ploegen gingen de rust in met een ruime en oververdiende voorsprong voor KV Kortrijk.

Dessel begon goed aan de tweede helft. Toen één van de spelers alleen op doel mocht afgaan, werd die neergehaald door Kurt Vandoorne, die nog steeds de voorkeur kreeg op Mollez. Strafschop dus en die werd afgewerkt door Persa: 3-1.
Dessel kon het niveau niet lang aanhouden en Kortrijk nam het veldoverwicht terug over. Daniël Calvo trapte de bal over. Twee minuten later bestormde Jarakovic opnieuw de linkerflank en hij bracht de bal tot bij Gezelle. Zijn schot strandde op de dwarsligger. Ook Jarakovic zelf hield het Kempense doel in het vizier. In de 56ste minuut trapte hij met zijn linkervoet voorlangs. En een minuut later mocht hij op doel af, overdribbelde zonder problemen de doelman en scoorde de 4-1.
Aan de overkant kreeg Dessel nog een klein kansje, maar de bal belandde niet binnen het kader. In de 64ste minuut scoorde Dessel voor de derde keer, maar voor de tweede keer buitenspel. Wat Dessel niet lukte, vormde geen probleem voor Gezelle. Jarakovic liet de voorzet van Hempte gaan tot bij Gezelle die de 5-1 scoorde. KV Kortrijk kroop terug achteruit en Dessel kon geen grote kansen meer creëren. De eindstand was 5-1.

KV Kortrijk staat nu gedeeld vierde en moet volgende week naar Eupen, dat op een 14e plaats vertoeft. Dessel staat zestiende en kreeg al maar liefst 15 doelpunten tegen. Volgende week ontvangt Dessel de vijftiende in de stand, KVK Tienen.
Nicolas Gezelle heeft nu vijf doelpunten en lijkt de strijd aan te gaan met Gunther Thiebaut voor de titel van topschutter.