Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stedelijk Sportstadion
KVSK United vindt aansluiting bij top
Niels Hendriks

KVSK United heeft zijn eerste thuiszege van het seizoen beet. De Noord-Limburgers, die net zoals tegen OHL een hoop kansen creëerden, wonnen verdiend van Union SG met 2-1. De doelpunten van United werden gescoord door Delande en Haagdoren, Rimbold maakte het Brusselse doelpunt.

KVSK United kon voor de partij tegen Union terug beroep doen op Geerinckx, Pereira en Peeters. Ocal en Pinxten waren nog steeds geblesseerd. Bij de bezoekers ontbraken Gille, Manga en Stassin. Tankary (ex-Lommel) keerde met Union voor even terug naar de Gestelsedijk. In de openingsminuten van de wedstrijd was de thuisploeg al onmiddellijk gevaarlijk toen Haagdoren alleen voor de bezoekende doelman verscheen. De ervaren middenvelder van United schoot echter op de paal. Voor een tweede kans van United was het wachten tot de 20ste minuut toen Peeters met een afstandsschot op doelman Kundimbana besloot. Enkele minuten later was het toch raak voor KVSK United. Kundimbana kon een schot van De Condé nog afstoppen, maar Delande kon de bal in de rebound toch tegen de netten koppen. Net zoals de vorige thuismatch tegen OHL bleef United voldoende kansen creëren, al was het ditmaal zonder echt sterk te voetballen. Ondermeer Haagdoren en Pereira slaagden er echter niet in om de 2-0 op het bord te zetten.

De eerste kans na de rust was voor de Brusselaars, die Tankary in de kleedkamers lieten. Rimbold zag zijn goedgetrapte vrije trap door Boyen mooi gered worden. Maar het was toch KVSK dat na een uur spelen eindelijk op 2-0 kwam toen Haagdoren een vrije trap mooi binnenkrulde. De partij leek beslist en United kwam via Pereira en De Condé ook nog erg dichtbij de 3-0, maar zij vonden telkens een sterk keepende Kundimbana op hun weg. Tien minuten voor affluiten kwam er toch nog spanning in de wedstrijd toen Rimbold vanop een vrije trap de 2-1 scoorde. In een spannend slot kregen De Condé en de ingevallen Heymans nog een gele kaart, maar het bleef 2-1 aan de Gestelsedijk. KVSK United won dus verdiend met 2-1 van Union SG, maar zal in de toekomst toch beter met hun kansen moeten omspringen. Union zou door deze nederlaag na de zondagswedstrijden wel eens enkele plaatsen kunnen zakken in het klassement terwijl United terug bovenaan in de rangschikking geklasseerd staat.