SK Ronse
RS Waasland
0-1
0-2
0-3
Datum: 17/09/2006 15:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Orphale Cruckestadion
Van Acker pakt eerste zege
Joeri De Ren
| 0 reacties
Van Acker pakt eerste zege
Foto: © SC

Slechts weinig toechouwers daagden op voor dit duel onderaan de rangschikking.  Ronse is dit jaar een vogel voor de kat – althans zo lijkt het – en Waasland had onder nieuwbakken coach Van Acker iets recht te zetten na een ondermaatse seizoensstart.  Beide ploegen dienden te winnen om alsnog enige marge te verwerven in de rangschikking.De vraag was dus of Waasland kon werken aan de wederopstanding.  Nog meer was het de vraag of Van Acker zijn team ingrijpend zou wijzigen.  De trainer ruilde een middenvelder in tegen een verdediger en gaf drie nieuwe jongens een kans in vergelijking met de laatste wedstrijd onder zijn voorganger.  Bou-Sfia, Bouckenooghe en Van Hoeylandt bleven aan de kant en in hun plaats kwamen Vandecauter, Vincken en Smet.   

Waasland mocht niet mopperen, want hun eerste kans werd gelijk benut.  De dribbelvaardige en sterke middenvelder Keita rolde de Ronsense verdediging en vond in Sels een perfecte afwerker.  Hiermee vatten we gelijk het eerste half uur samen.  Ronse vond geen antwoord en toonde nooit veel samenhang.  Goede wil was er individueel genoeg, maar het geheel raakte nooit op kruissnelheid.  Vlak voor het half uur diende Hofman dan toch eens tussen te komen bij een vrije trap van Synaeghel.  Waasland schoot hierdor opnieuw wakker en begon aan een ware blitzkrieg..  De kansen volgden elkaar op.  Ronse moest een bal van de lijn halen en kwam nog drie maal goed weg bij pogingen van Flies en tweemaal Arys.  Waasland kon echter de kllof niet uitdiepen en hierdoor bleef de hoop leven bij de tegenstander. 

 

Na de rust toonde Ronse aanvankelijk meer dadenkracht en kon het Hofman tot twee keer toe tot actie dwingen.  Zoals wel vaker gebeurt in voetbal is het dan de ploeg die kan loeren op de counter die een kans afmaakt.  Waasland beschikt met Arys en Flies over twee superwapens voor zulke situaties en het was dan ook die laatste die zijn talent verzilverde en zijn eerste doelpunt scoorde in de competitie voor zijn nieuwe werkgever.  Ronse kon weinig inbrengen tegen de efficiëntie van de bezoekers. Na nog enkele flauwe pogingen was het een counter die de eindscore inleidde.  Sels zette een geweldige rush op en bediende Flies die zijn tweede van de namiddag maar binnen te duwen had.  De wedstrijd was gespeeld en pas dan kreeg Ronse een echte kans.  Een kopbal van Préseaux diende van de lijn gehaald te worden. 

 

Ronse zakt hierdoor nog dieper weg in het degradatiemoeras en bovendien wacht hen volgende week de verplaatsing naar leider Dender.  Het ziet er niet te best uit voor de nieuwe hekkensluiter na dit weekend.  Waasland daarentegen herademt na deze eerste overwinning en het welbekende “trainerseffect” heeft zijn uitwerking niet gemist.  Nu kan de ploeg met titelambities terug de blik omhoog beginnen richten. 

Vooraf