Stadion: King Power at Den Dreef

Herbeleef OH Leuven - Westerlo (2e klasse)

Volg de match tussen OH Leuven en Westerlo live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee! Lees 4 reacties...

OHL en Westerlo hebben allebei hun eerste wedstrijd in 2020 gewonnen en willen de lijn doortrekken. Westerlo kan bij winst leiders Beerschot en Lommel bijbenen in de tweede periode. OHL komt aan de aftrap met een ongewijzigd elftal. Bob Peeters stelt Buyl op als vervanger van Antunes.
1
OH Leuven-Westerlo: 0-0
1
Er wordt gevoetbald aan Den Dreef!
De aftrap is gegeven in OHL - Westerlo.
4
Henry tekende aan de achterlijn voor de eerste goede actie uit de match, maar de hoekschop leverde niets op.
6
Een hoekschop van Van Eenoo komt dicht bij het doelvlak. Raakt de bal de lat? Het is Keet die overtikte, zo oordeelt scheidsrechter Lardot.
8
Eerste kans is voor OHL
Knap doorsteekpassje van Mercier. Duplus kan hierna voorzetten, Sowah kopt aan de eerste paal over. Prima gevoetbald voor OHL, dat zo de eerste kans uit de match afdwingt.
10
Maertens laat de bal liggen in eigen strafschopgebied. De poging van Abrahams gaat echter voorlangs, het wordt zelfs een inworp.
12

Penalty
Penalty voor OH Leuven
Duplus gaat diep en Özer komt te laat: strafschop!
13
Özer stopt de strafschop!
Henry gaat achter de bal staan, maar Özer duikt naar de goede hoek en haalt de elfmeter uit zijn doelvlak. De Turkse doelman maakt zijn foutje zo meer dan goed.
17
De vlam is wel wat in de pan geslagen, met een snediger OHL nu. Westerlo heeft pittige tussenkomsten nodig om de thuisploeg af te houden.
18
Maertens neemt de bal in één tijd op de slof en jaagt het leer hoog over.
18
Keita recupereert en Duplus speelt Mercier aan. Die vindt na een kapbeweging een opening, maar zijn schot is te zwak om Özer te verrassen.
22
OHL is baas
OHL heeft de partij in handen genomen. Westerlo slaagt er nog maar zelden in om op te schuiven.
25
De Leuvenaars blijven de bal opeisen en zijn voornamelijk goed aanwezig op de afvallende bal. Zolang het 0-0 staat is er natuurlijk geen man overboord voor Westerlo.
26
Henry kopt de voorzet van Sowah over.
26
Knappe save van Keet!
Plots moet Keet alles uit de kast halen wanneer Brüls de bal fraai richting rechterbovenhoek krult. Met één arm ranselt Keet het schot uit doel.
27

Goal
Doelpunt van Christian Brüls (Onbekend Onbekend)
Brüls probeert het nog een keer met een vrije trap net buiten de rechthoek. Opnieuw is zijn techniek feilloos en deze keer trillen de netten wel!
31
Deze tussenstand moet wel een klap zijn voor de Leuvenaars, na de eerste 25 minuten die ze gespeeld hebben. Westerlo heeft enkele spelers die met een flits kunnen uitpakken en daarvoor is het steeds opletten, zo is ook gebleken.
34
Brüls zoekt naar de ruimte, vindt die niet meteen en passt dan maar op Abrahams. Die komt vanop links naar binnen en mikt vervolgens naast.
38
De goede wil is nog altijd aanwezig bij Leuven, zeker in de duels, maar het voetbal is iets slordiger momenteel.
40
 Gele kaart voor Frédéric Duplus

41
Belangrijke tussenkomst van KEITA!
Henry kan ei zo na van kortbij de gelijkmaker binnentrappen, maar er is een goede tussenkomst van Keita.
42
Na een strafschopgeval in de elfmeter van OHL, zonder dat daar gevolg wordt aan gegeven, komt scheidsrechter Lardot Bob Peeters een gele kaart geven.
44

Goal
Doelpunt van Xavier Mercier (Onbekend Onbekend)
De doelpunten vallen op stilstaande fases in deze match. Mercier plaatst een vrije trap mooi tegen de netten.

Scheidsrechter
Rust
OH Leuven - Westerlo: 1-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
16:48
Twee pareltjes van vrijschoppen
Beide teams duiken de rust in met een gelijke stand. Brüls en Mercier wilden niet voor mekaar onderdoen: zij trapten allebei een vrije trap enig mooi rechtstreeks binnen. OHL heeft die gelijkmaker alleszins verdiend.
46
Tweede helft begonnen in Leuven
OHL en Westerlo zijn er weer aan begonnen.
50
Bob Peeters heeft blijkbaar toch wel bijgestuurd bij de rust, want Westerlo is met meer vertrouwen uit de kleedkamers gekomen.
54
Aboubakar Keita legt aan, maar zijn schot komt tegen een ploegmaat en die staat dan ook nog eens buitenspel.
56
Schuermans laat de bal onder zijn voet glippen. Buyl kan zo het strafschopgebied induiken en mikt naar de korte hoek. Keet ligt in de weg.
57

Goal
Doelpunt van Gilles Dewaele (Onbekend Onbekend)
Een hoekschop geraakt niet weg uit de Leuvense zestien. Dewaele schiet in de draai binnen.
60
1-3 hangt in de lucht
Buyl heeft er nu wel zin in en kan opnieuw afdrukken. Zijn schot wijkt af en Schuermans kan nog op tijd weghalen vooraleer de bal in doel botst.
60
Vervangen Kamal Sowah
Ingevallen Jérémy Perbet

65
Brüls schiet naar de korte hoek. Keet pakt klemvast.
70
OHL is in deze tweede helft de mindere van Westerlo. Uitgezonderd enkele voorzetten van Aguemon heeft de eerste periodekampioen na rust nog niets klaar gekregen.
71
Vervangen Pierre-Yves Ngawa
Ingevallen Olivier Myny

75
Komt er nog een reactie van OHL?
Nog een kwartier te spelen. OHL probeert wel iets aan de achterstand te doen, maar het is allemaal net niet gestructureerd genoeg voorlopig.
77
Vervangen Aboubakar Keita
Ingevallen Tom Van Hyfte

78
 Gele kaart voor Maxime Biset

83
Bij OHL kunnen ze voorlopig geen oplossingen vinden en moeten ze ook opletten voor de tegenstoten van Westerlo, dat eerder geneigd lijkt nog een doelpunt te maken.
85
Een schot van Mercier zoeft ruim naast.
86
Toch nog eens een verraderlijke Leuvense voorzet, maar nu is doelpuntenmaker Dewaele weer goed gepositioneerd om een belangrijke sliding te maken.
88
Maertens mist kans op 2-2
Toch nog een goede kopkans voor Maertens: de middenvelder knikt over.