Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Stade du Tivoli
La Louvière heeft verlengingen nodig
Anthony Van der Planken

Beveren is er niet in geslaagd om de stunt van verleden jaar te herhalen. De Waaslanders speelden vorig jaar nog de finale van de Beker van België tegen Club Brugge, maar dit seizoen eindigt het avontuur al in de 1/8e finales. La Louvière was in eigen huis te sterk, al moesten verlengingen wel uitsluitsel brengen.

Het was La Louvière dat de beste start nam. Al na tien minuten was Djebbour dicht bij een doelpunt, maar doelman Volders lag goed in de weg. De Wolven drukten Beveren naar achteren, maar toch waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Seka profiteerde van een zeldzaam foutje in de Waalse verdediging en mocht zo alleen op doel af. Hij faalde niet, al had hij wel de hulp van Toyes nodig, die de bal zelf het doel in devieerde. Beveren met een gelukje 0-1 voor, maar dat kon het feestje in het uitvak niet verpesten.

La Louvière begon meteen opnieuw aan te vallen. Tot twee maal toe moest Volders zijn kunnen tonen op pogingen van Eloi. Na 23 minuten was het dan toch raak. Djebbour legde een prima voorzet van Van Handenhoven makkelijk binnen. De thuisploeg kwam zo verdiend op gelijke hoogte.

Na de 1-1 zakte de wedstrijd wat in elkaar, maar voor de pauze waren er toch nog twee uitstekende kansen te noteren. Van Handenhoven en Romaric kenden echter geen geluk in de afwerking.

Vlak na de paspauze verraste Beveren de thuisploeg door binnen de minuut de 1-2 te scoren. Romaric was de gevierde man, ook al omdat zijn doelpunt zeker gezien mocht worden. De 1-2 betekende een serieuze domper voor La Louvière, dat de moed liet zakken. Toch kwam men weer op gelijke hoogte, opnieuw via Djebbour. In het laatste kwartier kon geen van beide ploegen nog scoren, zodat verlengingen uitsluitsel moesten brengen.

In de verlengingen waren er welgeteld drie kansen op de winning goal. Eloi, Djebbour en Sanogo waren echter te vermoeid om ook te scoren. Drie minuten voor het einde van de verlengingen gebeurde het dan toch: uitblinker Djebbour werd neergehaald in de zestien, zodat het thuispubliek zich mocht opwarmen aan een penalty. Matthieu Maton nam zijn verantwoordelijkheid en trapte zijn ploeg met een late goal alsnog naar de kwartfinale. In de slotfase kwam het nog tot een robbertje vechten, waarna Maton met rood mocht vertrekken. Maar of dat een domper vormde op het feestje van La Lou, valt te betwijfelen...