Competitie: Beker van België
Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Le Canonnier
Slim AA Gent wint flauwe match op Moeskroen

AA Gent heeft zich op het veld van Moeskroen geplaatst voor de kwartfinale van de Beker van België. De Bufallo's wonnen met 0-1.

Nochtans was het Excelsior dat de beste start nam. Les Hurlus drukten de Bufallo's in de aanvangsfase helemaal weg. In grote kansen resulteerde dat echter niet. Na een kleine tien minuten wist Gent het evenwicht te herstellen. Boussoufa scoorde ei zo na de 0-1, maar de kopbal van de ex-Ajacied vloog net naast. Ook Smoje's inzet verdiende beter.

Na 26 minuten mochten de bezoekers dan toch een klein feestje bouwen.
Cooreman pakte nog eens uit met een staalhard afstandsschot, waarop Vandendriessche kansloos was. Moeskroen probeerde daarna wel, en was er via een vrije trap van De Vleeshauwer ook erg dicht bij, maar scoren lukte voor de rust niet meer.

Ook na de rust was het niet veel soeps langs Waalse zijde. De wedstrijd verwaterde, kansen waren er nog amper te noteren. Zelfs het slotoffensief mocht niet baten.

AA Gent boekt zo opnieuw succes onder Georges Leekens. De Bufallo's mogen zich opmaken voor de kwartfinale van de Beker van België, waarin er ook een terugwedstrijd gespeeld zal worden.