Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Achter de Kazerne
Vleminckx redt KVM in dolle slotfase
Kevin Vanbuggenhout

KV Mechelen dacht in de bekerpartij tegen Veldwezelt vertrouwen op te doen. De derdeklasser stond echter lange tijd op voorsprong, maar KV haalde het alsog in een dolle slotfase.

Bij KV Mechelen maakte Aloys Nong na een tijd blessureleed zijn wederoptreden. Maar echt reden tot vieren gaf dat niet meteen. KV kreeg na acht minuten nochtans een schitterende kans. Vleminckx geraakt voorbij Veldwezelt-doelman Weyen, Goffin haalde de bal echter van de lijn. KV Mechelen had het balbezit, maar imponeerde niet. Excelsior Veldwezelt voetbalde vanuit een goede organisatie en bleef vlot overeind. Veldwezelt kwam er zelfs enkele keren gevaarlijk uit en profiteerde een paar keer van aarzelingen in de Mechelse defensie. Vancauberg knalde van dichtbij tegen de paal. Na een hoekschop van Goffin belandde de bal uiteindelijk bij de vrijstaande Baidjoe en die vlamde van dichtbij binnen. Veldwezelt verdiend 0-1 voor. Even later werden de bezoekers herleid tot tien. Terwijl de bal helemaal niet in de buurt was gaf Rompelberg Vleminckx een fikse duw. Op aangeven van zijn lijnrechter trok Breda terecht rood. Zelfs met tien haalde Veldwezelt makkelijk de rust met een 0-1 voorsprong.

Na de koffiepauze tapte KV uit een ander vaatje. De Manenblussers speelden veel feller en drukten Veldwezelt achteruit. Het langverwachte éénrichtingsvoetbal was begonnen. Vleminckx bediende Nong en de Kameroener had de bal maar voor het intikken. De KV-topschutter van vorig seizoen kwam echter centimeters tekort. KV Mechelen versierde open kansen bij de vleet, maar de bal wilde niet tegen de netten. Aloys Nong miste opnieuw op een haar na de gelijkmaker. Halverwege de tweede helft was de 1-1 dan toch een feit. Vleminckx kopte een voorzet van Chen binnen. Maar ondertussen is het in Mechelen al een traditie geworden dat een minuut nadat KV scoort de tegenpartij ook een doelpunt scoort. En zo geschiedde het ook ditmaal. Ongeveer een halve minuut na de gelijkmaker werd Henke al te makkelijk vrijgespeeld. Henke plaatste de 1-2 beheerst in doel. Dat deed het vertrouwen bij de Mechelaars geen goed. De slordigheden stapelden zich op bij de thuisploeg. Maar Veldwezelt verzoop alsnog in een dolle slotfase. De ongedekte Rossini kopte een voorzet van Grondin binnen: 2-2. Rossini maakte zo zijn eerste officiële doelpunt voor KV Mechelen. In de blessuretijd sleepte Vleminckx KV helemaal over de streep. Vleminckx toonde zich in de lucht sterker dan de doelman en de verdedigers van Veldwezelt: 3-2. Vlak hierna kreeg Stoffels een tweede gele kaart en na een Mechelse uitbraak slikte Veldwezelt met zijn negenen nog een vierde tegentreffer. Dunkovic bediende Vleminckx en die maakte zijn hattrick compleet: 4-2. Bauduin bleef protesteren en kreeg na afloop van de partijn nog een rode kaart, waardoor Veldwezelt met drie rode kaarten naar huis terugkeert.

Gezien de vele kansen in de tweede helft is de kwalificatie voor KV Mechelen wel verdiend. Bjorn Vleminckx had met zijn drie doelpunten een groot aandeel met de Mechelse zege. Excelsior Veldwezelt verdient ook een dikke pluim voor zijn prestatie. Tot zes minuten voor het einde van de reguliere speeltijd stond Veldwezelt met een man minder nog 1-2 voor. In Veldwezelt zullen ze ook nog wel één en ander te zeggen hebben over de scheidsrechter. Na het laatste fluitsignaal kregen de spelers van Veldwezelt kregen applaus vanop alle banken, KV Mechelen haalde opgelucht adem na de 4-2 overwinning.