Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Stedelijk Sportstadion
Westerlo niet zonder problemen voorbij United
Niels Hendriks

Westerlo heeft in de 1/16 finales van de Beker van België KVSK United uitgeschakeld. Westerlo won de Kempense derby met 1-2. United kwam wel op voorsprong, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen.

Bij de thuisploeg mocht met Stassin een nieuwe naam aan de lange lijst met geblesseerden toegevoegd worden. Toch deed United het niet slecht, de eerste grote kans was wel voor Westel, maar Ruiz geraakte niet voorbij Sengier. De eerste dreiging van KVSK kwam er via Dufour, zijn afstandsschot werd door De Winter in hoekschop geduwd. Enkele minuten later kwam de thuisploeg opnieuw opzetten. Na een actie van Caramazza belandde de bal voor de voeten van Ketting, maar de Nederlander trapte nipt naast. Caramazza zorgde opnieuw voor dreiging, ditmaal schoot hij op de paal, de rebound kon door de goed gevolgde Jeroen Ketting makkelijk binnen geduwd worden, 1-0. Even voor rust toch nog eens Westerlo, Sengier had een knappe redding nodig om Ruiz af te stoppen. Vijf minuten voor rust was het wel raak, Wouter Scheelen kon op rechts de 1-1 binnentrappen tegen zijn ex-club.

De tweede helft was nog geen minuut bezig of De Koninck leed erg dom balverlies op rechts. Ruiz kon hier perfect van profiteren en de 2-1 op het bord zetten. United was aangeslagen en kwam er nog maar amper aan te pas, de vermoeidheid kwam al snel naar boven. Westerlo kon makkelijk controleren. Toch verzuimde de Westelse spitsen om het af te maken, vooral Ruiz miste enkele keren onbegrijpelijk. United kon nog dreigen met een schot van Delande, vlak voor affluiten was de gelijkmaker nog dichtbij, maar het schot van Ketting ging over de kruising.

KVSK United speelde een enorm sterk halfuur tegen de eersteklasser in de eerste helft, maar kon niet met een voorsprong de rust in gaan. De 1-2 viel veel te snel na rust, wat de benen afsneed bij de thuisploeg. Westerlo kon hierna makkelijk de partij controleren en zich plaatsen voor de volgende ronde.