turTurnhout KV
roeRoeselare
0-1
0-2
27' Stefaan Tanghe (pen)
0-3
1-3
Datum: 11/11/2008 16:00
Competitie: Beker van België
Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Stadspark Turnhout
Roeselare vlot naar achtste finales
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Roeselare vlot naar achtste finales
Foto: © SC

Roeselare heeft zich eenvoudig geplaatst voor de achtste finales van de Beker van België. De rode lantaarn uit de eerste klasse won met 1-4 op het veld van KV Turnhout, de leider uit derde klasse B.

Turnhout voetbalde aanvankelijk goed mee en had na 50 seconden al een uitstekende mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar een kopbal van Loyens spatte uiteen op de lat. Het geluk dat de thuisploeg ontbrak, kende Roeselare wel. Horsten redde een kopbal van Oliseh. Janssens probeerde te ontzetten, maar duwde het leer ongelukkig in eigen doel.
 
De bezoekers namen de wedstrijd in handen en het klasseverschil tussen eerste en derde nationale kwam naar boven. Tanghe maakte van op de stip de 0-2. Mulisa miste tot tweemaal toe de kans op de 0-3.
 
Derde keer, goede keer voor Mulisa vlak na rust. Een vrije trap van Tanghe bleef in de zestien hangen, de Rwandese international reageerde het snelst en besliste de wedstrijd. Een prachtig doelpunt van Janssens -nu in het juiste doel- deed de hoop bij het thuispubliek even heropleven, maar een treffer van Dissa deed de boeken dicht. (AN)