Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen stunt opnieuw
Bart Hermans

KV Mechelen ontving op zondagavond bekerhouder Zulte Waregem in de achtste finales van de Beker Van België. Het werd 1-0 in een kolkend Achter De Kazerne. Het doelpunt voor de thuisploeg was van Jonas Ivens.

Bij KV Mechelen waren Geudens, Mellemans en Kempeneer nog steeds gekwetst. Trainer Maes begon met Charaï, Kielo-Lezi en Vleminckx vrij offensief aan de partij. Bij Zulte Waregem begonnen aanwinsten Dosunmu en Siani op de bank.

Bij de eerste opwinding van de wedstrijd stond heel het stadion meteen in rep en roer. Alle thuissupporters zagen een terugspeelbal bij Zulte Waregem maar scheidsrechter Luc Wouters weigerde hierop in te gaan. Even later was er ook de eerste kans, Vleminckx kopte de hoekschop net naast. KV Mechelen eiste in het beginkwartier de bal op. Even voorbij het kwartier was Iddi heel dicht bij het openingsdoelpunt, hij kon net niet bij de voorzet van Charaï. Even later was het de beurt aan Kielo-Lezi, hij kon mooi doorgaan op rechts en kon een zeer scherpe voorzet geven waarbij Merlier een reflex nodig had om te zorgen dat de bal niet in doel ging. En Mechelen bleef voor gevaar zorgen, Vleminckx kon de voorzet van Kielo-Lezi terugkoppen op Iddi, die zijn man uitkapte, maar dan de bal gepakt zag door een zeer attent keepende Merlier. Het eerste gevaar van de West-Vlamingen kwam er via Minne, zijn schot werd gepareerd door KVM-doelman Werner.

Even voor het halfuur stond het stadion voor de eerste keer op zijn kop, Kielo-Lezi werd in het strafschopgebied gehaakt en penalty voor KV Mechelen. Jonas Ivens twijfelde niet en zette de 1-0 op de bordjes. In het eerste halfuur was de thuisploeg het meeste aan de bal en hadden ze de beste kansen, ook na het doelpunt leek Zulte Waregem niet echt wakker geschud. De thuisploeg bleef voor het gevaar zorgen, een vrije trap van Vanbelle werd door Charaï net naast gekopt. Bij Zulte Waregem hadden ze last met de aanvallers van KV Mechelen en dat koste Leleu een gele kaart na een fout op Kielo-Lezi. De eerste kans van Zulte Waregem kwam een tiental minuutjes voor de rust, op voorzet van Stijn Meert kon D’Haemers helemaal vrij koppen maar zijn bal ging naast. Zulte Waregem kwam voor de rust nog wel iets beter in de match maar beide ploegen gingen rusten bij een 1-0 stand.

De 9403 toeschouwers hoopten op nog meer in de tweede helft. En ze kregen natuurlijk meer, de eerste kans van de tweede helft was voor de bezoekers. Meert kon afdrukken maar zag zijn schot in hoekschop gegleden worden door Van Hoevelen. Even voor het uur waren de West-Vlamingen dicht bij de gelijkmaker maar de bom van Van Nieuwenhuyze werd gepareerd door Werner. Toen achtte trainer Dury het tijd om zijn twee nieuwe aanwinsten in het spel te brengen. Dosunmu en Siani kwamen in de plaats van Meert en Minne. De ex-speler van Westerlo en Germinal Beerschot bracht direct meer swoung in de ploeg. Zulte Waregem werd de beste ploeg en drukte Mechelen op de eigen helft. Maar buiten enkele corners zorgde dat niet direct voor veel gevaar. Even voor het halfuur in de tweede helft konden we nog eens een kansje noteren, het schot van Asare werd gemakkelijk door doelman Merlier gepakt. De thuisploeg herstelde het evenwicht en het ging goed op en neer maar zonder noemenswaardige kansen. De spanning was te snijden maar het bleef 1-0 voor de thuisploeg en zo zorgt Malinwa opnieuw voor een stunt door na Germinal Beerschot nu ook Zulte Waregem uit de beker te wippen. [AN]